В Україну на тлі загрози вторгнення РФ зібралися військові радники США: що відомо

Читать на русском
Автор
1442
Україна може отримати від Штатів міномети, ракети та гелікоптери
Україна може отримати від Штатів міномети, ракети та гелікоптери. Фото Відкриті джерела

Цікаво, що США можуть відправити в Україну для протистояння РФ російські гелікоптери Мі-17

В Україну на тлі можливого вторгнення Росії, чутки про яке підігрівають дані іноземної розвідки, можуть направити військових радників США, а також дорогу зброю.

Про це з посиланням на свої джерела в адміністрації президента Джо Байдена пише CNN.

Згідно з попередньою інформацією, Штати готують нові санкції проти Росії, а також спеціальний пакет допомоги для нашої країни з мінометами та протитанковими ракетами Javelin, а також системами протиповітряної оборони Stinger. Не виключено, що до цієї допомоги також увійде й те, що хотіли раніше відправити до Афганістану, зокрема російські гелікоптери Мі-17. Джерела кажуть, що США не відправили це озброєння раніше, бо боятися, щоб РФ не розцінила цей крок як ескалацію конфлікту.

Зазначимо, що протитанкові ракети Javelin ефективні проти танків Т-80 країни-агресора, які перебувають на російсько-українському кордоні.

І хоч чуток про можливе вторгнення РФ в інформпросторі все більше, у президента Володимира Путіна називають їх фейком. Більше того, у Кремлі вибухнули критикою на адресу Заходу та "перевели стрілки" на нашу країну.

В Офісі президента України кажуть, що Кремлю вигідно вести насамперед економічну та інформаційну війну проти України. Будь-яке "брязкання зброєю" та заяву про підготовку нібито повноцінного вторгнення визнали "фабрикою з виробництва "понтів".

Тим часом в українському суспільстві стурбовані загостренням на кордонах сусідніх держав, де іранські мігранти прорвали "стіну" з боку Білорусі та влаштували "сидячий страйк" на польському пункті пропуску "Кузня". А до мережі навіть потрапило відео, як вихідці Афганістану та Пакистану нібито прямують через Україну у бік Чорнобиля. І хоч ця новина виявилася фейком, згодом наші силовики таки затримали 15 людей, які є уродженцями різних країн Близького Сходу. В Україну вони прямували звичайним рейсовим автобусом, який виїхав з Мінська.