Російські солдати в Білорусі мало не загинули через самогон

Читать на русском
Автор
2165
Солдати РФ приїхали до Білорусі на спільні навчання
Солдати РФ приїхали до Білорусі на спільні навчання. Фото tass.ru

Навчання Білорусі та Росії порівнюють із монголо-татарською навалою.

У ході військових навчань Білорусі та Росії вже було помічено надзвичайні ситуації з летальним результатом, проте цього разу російські військові перевершили самі себе, мало не померши прямо біля військової частини.

Як повідомило білоруське видання "Хартія 97%", у селі Храпкове біля Гомеля виявили замерзлих п’яних російських солдатів. Попередньо вдалося встановити, що вони напилися самогону і заснули за розташуванням військової частини. ЗМІ повідомило, що військові РФ померли від переохолодження, після чого начальника частини змінили, розпочали внутрішню перевірку, а про подію вирішили замовчувати.

Водночас "Білоруська правда" з цього приводу повідомила, що російські солдати перемерзли, але начебто залишилися живими. Хоча про стан їхнього здоров’я нічого невідомо. Уточнюється лише те, що зовнішність у постраждалих "азійська".

Проте, видання розкритикувало спільні військові навчання Білорусі та Росії. За їхньою інформацією, через це погіршилася епідемічна ситуація, зокрема, хворих на COVID-19 серед військових двох країн, і серед мирних жителів стало значно більше. Також солдати часто зловживають алкоголем, який беруть у тих же місцевих. Пияцтво та агресивність серед військовослужбовців — часте явище, через що люди в селі Храпкове, де розташована частина, намагаються рідше виходити з дому.

Постраждала від цих навчань й інфраструктура регіону – гусенична бронетехніка розбила дороги, ліси та парки вирубали на дрова, а в області все частіше стали говорити про те, що солдати торгують зброєю, амуніцією та паливом або просто вимінюють їх на цигарки та випивку.

І якщо місцеві порівняли вчення РФ та Білорусі з монголо-татарською навалою, то реакція українських громадян була дещо іншою.

Користувачі мережі новини про замерзлих російських п’яних солдатів не здивувалися, а навіть трохи зраділи.

Вчення Росії та Білорусі — солдати під Гомелем напилися самогону і мало не померли
Вчення Росії та Білорусі — солдати під Гомелем напилися самогону і мало не померли
Вчення Росії та Білорусі — солдати під Гомелем напилися самогону і мало не померли
Вчення Росії та Білорусі — солдати під Гомелем напилися самогону і мало не померли

Раніше "Телеграф" повідомляв, що спільні навчання Білорусі та Росії "Союзна рішучість-2022" розпочалися 2 лютого на п’яти полігонах РБ. У Європарламенті присутність російських військ у країні назвали "загрозою для всієї Європи".