Наступ Росії на Київ: у Міноборони пояснили, чого чекати

Читать на русском
Автор
6117
Росія та Білорусь продовжила спільні військові навчання на невизначений термін
Росія та Білорусь продовжила спільні військові навчання на невизначений термін. Фото twitter.com/beltanews

На думку Міноборони, Росія таким чином намагається чинити психологічний тиск.

На території Білорусі перебувають кілька тисяч російських солдатів — вони прибули у країну на військові навчання, які Росія вирішила продовжити на невизначений термін. У Міноборони України заспокоїли, що такої кількості військових недостатньо для нападу на Київ.

Про це заявив голова українського оборонного відомства Олексій Резніков на брифінгу у понеділок, 21 лютого.

За його словами, зараз у Білорусі перебувають близько 9 тисяч представників армії Росії, техніка, обладнання та озброєння. Резніков заспокоїв, що такого контингенту надто мало для того, щоб почати наступ на Україну з білоруського боку, але це робиться для того, щоб створити напругу у суспільстві й розхитати ситуацію.

Українська влада має намір говорити з цього приводу з міністром оборони Білорусі. Для цього йому вже направили листа з проханням про організацію телефонної розмови, щоб запитати про те, що відбувається з військовими навчаннями РФ та Білорусі.

Нагадаємо, що російсько-білоруські навчання мали закінчитися у Білорусі 20 лютого, однак російська влада ухвалила рішення про їх продовження.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що ці навчання проходять не настільки гладко і спокійно, як про це звітують у Москві та Мінську. Серед найгучніших казусів — військовослужбовці, які перепили самогону і ледь на смерть не замерзли біля військової частини.