лукашенко здивував безглуздим зверненням до сусідів Білорусі

Читать на русском
Автор
4693
Лукашенка відразу ж порівняли з котом Леопольдом із однойменного мультфільму
Лукашенка відразу ж порівняли з котом Леопольдом із однойменного мультфільму

Українці називають білоруського диктатора циніком та Іудою

Невизнаний президент Білорусі олександр лукашенко у свято Христового Воскресіння закликав сусідні країни "жити дружно", а також заговорив про необхідність зберегти мир. Українці відразу побачили в його словах посилання на війну, яку почала росія, і розкритикували диктатора за його лицемірну позицію.

Новину повідомив провладний білоруський Telegram-канал "Пул Первого", а реакцію мережі зібрав "Телеграф".

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

На думку білоруського політика, нині особливою цінністю є світ. Тому оберігати його є першорядним завданням як білорусів, так і жителів інших держав.

"Давайте берегти мир. Це актуально. Я хотів би звернутися насамперед до сусідів: давайте жити дружно", — заявив олександр лукашенко.

Звісно ж, подібну заяву не оминула більшість українських громадян, які вже два місяці живуть під обстрілами російських ракет, у тому числі тих, що запускаються з боку Білорусі.

На думку українського політолога Юрія Романенка, така поведінка лукашенка свідчить про те, що політик намагається "петляти" між Україною та Росією, начепивши на себе образ миротворця.

Юрий Романенко об александре лукашенко

У мережі лукашенка вже назвали цинічним зрадником, а деякі навіть провели паралелі з Іудою, що зрадила Христа. Також багато хто згадав про радянський мультфільм про кота Леопольда, який теж закликав інших "жити дружно".

Нагадаємо, що раніше олександр лукашенко вельми побіжно відповів на запитання журналістів щодо можливого об’єднання Білорусі та Росії в одну державу.

Також ми писали про те, що білоруський диктатор говорив про трагедію у Бучі. Спойлер – ні, він не вважає її реальною.