лукашенко таки дозріє? У Генштабі оцінили ймовірність вступу Білорусі у війну

Читать на русском
Автор
2843
Білоруси вже кілька місяців не можуть визначитися – підтримати путінську армію повноцінно чи ні Новина оновлена 15 грудня 2022, 13:49
Білоруси вже кілька місяців не можуть визначитися – підтримати путінську армію повноцінно чи ні. Фото Колаж "Телеграфу"

Українські військовослужбовці не виключають, що північні кордони можуть знову атакуватися з боку Білорусі

Білорусь може серйозно готуватися до вступу у війну проти України на боці росії. Про це свідчать не лише будівництво захисних споруд у прикордонних районах, а й кілька факторів, серед яких агітація мирних громадян до вступу до тероборони.

Таку інформацію надали представники Генштабу ЗСУ на брифінгу 15 грудня. Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ, бригадний генерал Олексій Громов зазначив, що перші заклики до формування загонів ТРО розпочалися у сусідній країні ще минулого тижня.

Добровольцям пояснюють: у разі оголошення в Білорусі воєнного стану вони отримають зброю та амуніцію, щоб захищати певні об’єкти, які мають стратегічну важливість.

Також білоруський уряд нарешті погодив запровадження смертної кари для військовослужбовців — таке покарання бійці отримуватимуть за держзраду. Не виключено, що до переліку "вини" лукашенківські політики включать і добровільне здавання в полон, адже про небажання білорусів воювати повідомлялося неодноразово.

"Не виключено, що такі дії режиму лукашенка є одним із кроків у підготовці до участі у війні проти України", — резюмував Громов.

При цьому в Генштабі вважають, що наразі вірогідність вторгнення залишається дуже низькому рівні.

Раніше "Телеграф" розповідав, що бійців армії лукашенка відправили для охорони об’єкту поблизу українського кордону. При цьому українська сторона вважає, що небезпеки такі зрушення поки що не несуть.

Нагадаємо, що про ймовірне майбутнє білоруських військовослужбовців у разі нападу на Україну дуже чітко описав український політик та боєць ЗСУ Юрій Гудименко.