У Білорусі поменшало російських військових: у розвідці сказали, куди вони перемістилися

Читать на русском
Автор
2020
У Білорусі зменшилася кількість військових рф
У Білорусі зменшилася кількість військових рф. Фото Відкриті джерела

Загарбників поменшало більш ніж на 5 тисяч

Кількість російських військових у Білорусі різко скоротилася за останній тиждень. У розвідці розповіли, куди переїхала частина окупантів.

На сьогодні у Білорусі налічується 5800 російських військових. Минулого тижня їхня кількість становила приблизно 11 тисяч. Про це в ефірі телемарафону розповів представник Головного управління розвідки України Вадим Скібіцький.

"Сьогодні на території Білорусі сухопутний компонент становить 5800 військовослужбовців. Друга механізована дивізія зараз перемістилася на територію росії, у тому числі вже зайшла на територію України. Це Луганська область. Зараз туди заходять підрозділи шостої дивізії, підрозділи територіальних військ на підготовку", — підкреслив Скібіцький.

За його словами, це вже зовсім не той контингент, який був на початку повномасштабної війни. У Білорусі зараз нема потужного авіаційного компонента, попри навчання, які там тривають. Також там нема повітрянодесантних військ.

На території Білорусі, як зазначив представник ГУР, розташований один дивізіон оперативно-тактичних ракет "Іскандер, три літаки МіГ-31 та зенітно-ракетні системи С-300, та С-400.

Раніше "Телеграф" писав, що військовий експерт Костянтин Машовець вважає: росія може перейти у відволікаючий наступ з Білорусі. І у цьому є певна загроза.