У США вже понад 60 загиблих від урагану "Іда" (фото, відео)

Читать на русском
Автор
Ураган "Іда" в США став причиною загибелі людей
Ураган "Іда" в США став причиною загибелі людей. Фото twitter.com

Майже 600 жителів штату Луїзіана залишилися без електроенергії

У США загинули 63 людини через ураган "Іда", який охопив країну ще 29 серпня, і спричинив потужні повені та зливи. Більшість смертей зафіксували на північному сході штатів.

Про це в понеділок, 6 вересня, повідомляє "Daily Mail".

У штаті Луїзіана, куди спочатку і прийшов ураган, жертвами стали 13 місцевих жителів.

Ураган в Луїзіані

Решта 50 загинули на північному сході США: 17 людей у Нью-Йорку, 27 громадян у штаті Нью-Джерсі, ще чотири у Пенсільванії.

По одному загиблому від наслідків урагану зафіксували у штатах Меріленд та Коннектикут.

Наслідки "Іди"

На цей момент майже 600 жителів штату Луїзіана через наслідки урагану залишилися без електроенергії.

У Національній метеорологічній службі США, повідомляють, що нині кількість денних опадів у Центральному парку Нью-Йорка становить 18 сантиментів. Ці показники побили 94-річний рекорд — тоді зафіксували 10 см води.

Дощі спричинили потоп

Окрім того, внаслідок активної діяльності урагану "Іда" та значної кількості опадів, у річках середньої Атлантики і Нової Англії підвищився рівень води.

Вважається, що в США ураган "Іда" став одним із найпотужніших в історії. В ЗМІ пишуть, що нині у кількох американських штатах діє надзвичайний стан через наслідки природного явища. 

Відео з наслідками урагану

Американські кліматологи заявили про припущення, що згодом злива може стати ще потужнішою. 

Раніше "Телеграф" повідомляв, що влада США закликала 9,1 млн американців шукати притулок на височині, адже в штатах Нью-Йорк, Пенсільванія, Нью-Джерсі і Меріленд вулиці міст заповнені водою до 40 сантиметрів.

Також ми писали, що наприкнці серпня потужні зливи обрушилися на північний схід Іспанії — вулиці деяких міст перетворилися на річки, а потоки води змітали все на своєму шляху.