Нью-Йорк пережив наймасштабнішу пожежу за останні десятиліття: багато жертв (фото, відео)

Читать на русском
Автор
792
Наслідки загоряння намагалися усунути близько двох сотень рятувальників
Наслідки загоряння намагалися усунути близько двох сотень рятувальників. Фото Колаж "Телеграфу"

Понад шістдесят людей отримали різні травми

Поки Україна спала, у США тим часом боролися з масштабною пожежею, яка спалахнула в одному із багатоквартирних додому Нью-Йорка. Будівля в Бронксі спалахнула через проблеми з несправним обігрівачем — вогонь поширювався з величезною швидкістю.

Подробиці трагедії повідомили у The New York Times.

Понад шістдесят постраждалих, щонайменше п’ятеро госпіталізованих, близько двох десятків загиблих — такі попередні оцінки щодо кількості жертв пожежі в Бронксі. Відомо, що мінімум дев’ять смертей зафіксовано серед неповнолітніх мешканців будинку.

Рятувальникам доводилося евакуювати мешканців будинку буквально із кожного поверху. У багатьох на момент приходу екстрених служб спостерігалися проблеми з диханням або навіть зупинка серця.

Незважаючи на те, що пожежні прибули на місце інциденту за лічені хвилини, швидко локалізувати спалах не вдалося. Однією з причин є задимлення, назване рятувальниками "безпрецедентним".

Із наслідками пожежі боролися близько двохсот пожежників. Відомо, що спалах розпочався на третьому поверсі. Коли господарі житла не змогли впоратися з вогнем, вони просто втекли, залишивши двері відчиненими. Це не в останню чергу допомогло стихії швидше поширитись по будівлі.

Попередньо вважається, що вогонь спалахнув через проблеми з обігрівачем. Рятувальники припускають: техніка могла працювати кілька днів без виключення, що призвело до остаточного перегріву, замикання і, за підсумком, пожежі.

Деякі люди, намагаючись врятуватися, вилазили з вікон пов’язаними простирадлами. Хтось, зневірившись, узагалі стрибав з вікна.

Місцева влада вже готується допомагати постраждалим матеріально.

У Новому році з великою пожежею вже встигли зіткнутися й українські вогнеборці. Як повідомляв "Телеграф", на початку січня столичні рятувальники працювали над ліквідацією загоряння в одному з найбільших розважальних комплексів. На щастя, обійшлося без потерпілих.

Також ми писали про велику пожежу, що трапилася в Китаї — там спалахнув вантажний літак з безліччю посилок-замовлень у різні країни світу.