У США нова проблема з путіним: Байден та радники думають над рішенням

Читать на русском
Автор
21710
Байден не вирішив, чи хоче він бачити путіна на саміті G20
Байден не вирішив, чи хоче він бачити путіна на саміті G20. Фото informator.ua

Запрошення російський диктатор отримав від президента Індонезії

У США не знають що робити з російським президентом володимиром путіним, якого запросили на саміт "Великої двадцатки". Американський лідер Джо Байден з радниками вивчає можливості його участі. Примітно, що на цей же саміт покликали президента України Володимира Зеленського.

Про це у п'ятницю, 29 квітня, повідомляє CNN.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

За даними телеканалу, американська влада ще не прийняла рішення про бойкот участі РФ у саміті G20, однак розмови про це ведуться.

"Президент ясно висловив свою точку зору: це не повинно бути звичайною справою, і що Росія не повинна бути частиною цього (саміту G20 — ред.). Але, знову ж таки, це через шість місяців", — заявила напередодні прессекретар Білого дому Джен Псакі.

Додається, що Білий дім на чолі з Джо Байденом вивчає можливість участі у саміті та допуску до "столу" не тільки Росії, а й Китаю.

Варто зазначити, що саміт "Великої двадцятки" має відбутися у листопаді 2022 року на острові Балі. Російського президента на цю зустріч запросив президент Індонезії Джоко Відодо, який у розмові з путіним заявив, що він проти війни в Україні і її необхідно якнайшвидше припинити.

Нагадаємо, що на саміт G20 також був запрошений український президент Володимир Зеленський.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що країни Великої сімки (G20) офіційно пообіцяли виділити для України пакет допомоги в розмірі 50 мільярдів євро.