До "критичного періоду" залишилося 10 днів: Байден терміново запросив у Конгресу фінансування для України

Читать на русском
Автор
16598
Джо Байден
Джо Байден

Американський лідер квапить парламент із виділенням допомоги Україні

Президент США Джо Байден після підписання закону про відкриття ленд-лізу для України звернувся до Конгресу про виділення термінового фінансування для військової, економічної та гуманітарної підтримки нашої країни.

Його звернення оприлюднено пресслужбою Білого дому.

"Ми маємо стояти поряд з Україною, поки вона захищається від російської агресії", — йдеться у повідомленні.

За словами Байдена, у виділенні коштів існує термінова необхідність, оскільки він майже вичерпав ресурси, виділені Конгресом раніше.

Він зазначив, що вважає неприпустимим, щоб постачання допомоги перервалися поки що Конгрес розглядає подальші кроки і зазначив, що до настання "критичного періоду" залишилося приблизно 10 днів. Очевидно, під цим Байден мав на увазі терміни, коли у нього закінчаться раніше виділені кошти.

Тому глава Білого дому закликав парламент США ухвалити його пропозицію про виділення допомоги і зробити це найближчими днями.

Як повідомлялося раніше, під час свого звернення до України 28 квітня Байден згадав, що розмір запитаної ним у Конгресу допомоги може становити близько 33 мільярдів доларів. З них понад 20 мільярдів призначено на закупівлю зброї та боєприпасів. Варто зазначити, що жодна країна світу не отримувала від США настільки величезну суму.