Новий спікер Конгресу США зробив першу заяву щодо України

Читать на русском
Автор
14620
Майк Джонсон
Майк Джонсон

Раніше конгресмен скептично ставився до допомоги Україні

У середу, 25 жовтня, нижня палата Конгресу США із четвертої спроби змогла призначити спікера, чим розблокувала подальшу роботу законодавчого органу. Посаду зайняв представник республіканської партії та соратник експрезидента Дональда Трампа Майк Джонсон, який уже зробив заяву по Україні.

Як повідомляє Bloomberg, раніше Джонсон дуже скептично ставився до продовження надання військової допомоги Україні, проте тепер він повідомив, що відкритий для переговорів із президентом США Джо Байденом щодо нарощування військової підтримки.

Варто зазначити, що новий спікер Конгресу є затятим прихильником скорочення видатків федерального бюджету, а тому минулого місяця голосував проти пропозиції про тимчасове фінансування, яке зрештою і призвело до відставки попереднього спікера.

Тим не менш, зараз він виступив за те, щоб продовжити тимчасове фінансування, щоб дати можливість конгресменам досягти згоди в прийнятті повноцінного бюджету на наступний рік.

Попри те, що Джонсон вважається соратником Трампа, демократи прогнозують, що у Конгресі буде мало змін порівняно з попереднім спікером.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що республіканці не допустили участі в голосуванні на посаду спікера Палати представників прихильника України. Том Еммер зняв свою кандидатуру через сильний спротив "трампістів".