"Головою в бортик без мене": перша олімпійська чемпіонка України хоче позбутися громадянства

Читать на русском
Автор
683
Оксана Баюл стала першою українкою, яка завоювала олімпійське золото
Оксана Баюл стала першою українкою, яка завоювала олімпійське золото

Оксана Баюл хоче отримати американське громадянство через 27 років життя в США

Легендарна фігуристка Оксана Баюл, яка принесла Україні першу золоту медаль на Олімпійських іграх в 1994 році, хоче позбутися українського громадянства.

Про це спортсменка, яка вже 27 років проживає в США, але весь цей час зберігала український паспорт, повідомила на своїй сторінці в Інстаграмм.

"Я роблю це. Я так схвильована. Пора, слава богу, за все спасибі. Я більше нічого нікому не доводжу, ні так ні, головою в бортик без мене. Конституція України говорить, що в Україні дозволено тільки одноосібне громадянство. Згідно з українським законодавством, якщо громадянин України набуває громадянство іншої держави, така особа, як і раніше визнається громадянином України лише в правовідносинах. Я відмовляюся від українського громадянства", — написала Оксана Баюл, додавши в коментарях, що тепер хоче отримати американський паспорт.

Українці ж цю новину зв’язали з тим, що Оксану Баюл не покликали на святкування 30-го Дня Незалежності. Адже раніше фігуристка в соцмережах з сарказмом дякувала президентові Володимиру Зеленському, що він не запросив її на свято.

Відзначимо, що раніше Оксана Баюл не раз виступала за дружбу України з Росією, а також зізнавалася в симпатії до президента країни-агресора Володимира Путіна.

Нагадаємо, чеченський доброволець і екс-комбат добровольчого міжнародного батальйону ім. Джохара Дудаєва Адам Осмаєв став громадянином України і вчить українську мову.