Третина українців все ще не готові вакцинуватися від COVID-19: дослідження

Читать на русском
Автор
Половина українців підтримують обов’язкову вакцинацію представників певних сфер
Половина українців підтримують обов’язкову вакцинацію представників певних сфер. Фото telegraf.com.ua

Третина опитаних українців не готові вакцинуватися від COVID-19.

В Україні ситуація з коронавірусною інфекцією залишається складною — щодня фіксують десятки тисяч нових хворих та сотні померлих. При цьому влада зазначає, що єдиним способом подолати пандемію залишається масова вакцинація населення.

На 17 листопада в Україні понад 9 млн. українців завершили імунізацію від COVID-19. При цьому третина громадян України не готова вакцинуватися від COVID-19.

Про це свідчать дані дослідження Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 10-13 листопада.

За даними опитування, 46% опитаних зазначили, що вже вакцинувалися (перше чи друге щеплення), 16% вказали, що готові вакцинуватися, 36% відповіли, що не готові.

Водночас підтримують обов’язкову вакцинацію представників певних сфер (вчителі, медики, державні службовці) більше половини українців — 55%, 35% мають протилежну думку.

Щодо ведення обмежень щодо невакцинованих людей, то 71% опитаних вважають це порушенням прав, а 26% – протилежної думки.

Згідно з дослідженням, 40% громадян вважають, що ніхто не винен у зростанні захворюваності на коронавірус. 21% респондентів звинувачують у погіршенні епідеміологічної ситуації людей, які відмовилися вакцинуватися, 15% звинувачують МОЗ. Президента та Кабмін вважають винними 7-8%, місцеву владу – 2%.

Докладніше дані дослідження дивіться в інфографіці

Дані дослідження

Зазначимо, раніше "Телеграф" зібрав усе, що потрібно знати про вакцинацію в Україні, в одній доступній інфографіці.