Топ-3 страви до Новорічного столу із радянських фільмів (рецепти та фото)
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1575
![Три страви для святкового столу](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/a/13/1c1a456b-4da12958b54b26c6252f33553ee2513a.jpg?v=1107_1)
Перед Новим роком багато господинь шукають, якою б незвичайною стравою здивувати гостей.
Крім рецептів нетривіальних салатів, "Телеграф" пропонує добірку рецептів, знайомих жителям колишнього СРСР із кінокартин того часу, які можуть прикрасити новорічний стіл.
Качка з яблуками
![Качка з яблуками](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/5/94/f115cae2-46868f4ff636199601de52b907546945.jpg?v=1149_1)
Однією з коронних страв може стати качка з яблуками з трагікомедії "Той самий Мюнхгаузен". Сайт WomanʼsDay пропонує приготувати качку з медово-соєвим соусом. Зазначимо, що до птиці для подачі використовуються ягідні соуси, наприклад із журавлини. Одним із секретів маринування є час — качку треба починати готувати за кілька годин до запікання, щоб вона встигла добре просочитися спеціями.
Інгредієнти :
Качка та яблука. Що більше птах, то більше яблук знадобиться для начинки. Для маринаду потрібні: паприка, мускатний горіх, сіль та перець.
Що робити:
- Сумішшю спецій натираємо підготовану качку і кладемо в холодильник.
- Через кілька годин нарізаємо яблука, кладемо у качку та закріплюємо зубочисткою отвір. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
- У цей час готуємо соус із меду та соєвого соусу в пропорції 1:1.
- Знижуємо температуру та поливаємо качку соусом. Тепер їй готуватися в духовці від 1,5 години.
Крім яблук усередину можна додати сухофрукти, гречку або навіть квашену капусту.
Заливна риба
![Заливна риба](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/c/52/89451ae2-55d832bf429a9b8444608ef341ee052c.png?v=1202_1)
Страва з "Іронії долі" — одна з найчастіше згадуваних. Тим паче події у фільмі відбуваються якраз у Новий рік. Щоб побалувати домашніх делікатесом, можна приготувати заливне з горбуші.
Інгредієнти:
Знадобиться горбуша, вода, цибулина, білок яйця, пір’я зеленої цибулі, лавровий лист та желатин (10 гр).
Що робити:
- Змішуємо желатин і 80 мл води, залишаємо набрякнути.
- Горбушу очищаємо та ріжемо на шматки. Варимо з очищеною та нарізаною кільцями цибулею 20 хвилин. Під час варіння посолити. Потім дістаємо, видаляємо кістки.
- У проціджений бульйон додаємо яєчний білок, варимо. Після згортання білка знову проціджуємо і додаємо набряклий желатин.
- У блюдо сервіровки кладемо горбушу, заливаємо бульйоном і посипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею. Щоб застигнути, заливному потрібно близько 5 годин.
Шашлик
![Шашлик](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/a/b0/f75f313e-12cd4339605634fb26d38f58260c2b0a.jpg?v=1360_1)
У багатьох радянських фільмах згадується ця страва — у "Кавказькій бранці", "Помилці резидента" і навіть у "Москва сльозам не вірить". Цікавим та простим рецептом поділилися у програмі "Кіно зі смаком".
Інгредієнти:
Свинина (баранина) — 1 кг, 300 г цибулі, сіль, перець і 100 г сухого вина.
Що робити:
- М’ясо нарізають шматками розміром із куряче яйце. Цибуля — кільцями. Додаємо вино, спеції до смаку.
- Залишаємо на півтори години.
- Смажимо на розпеченому вугіллі. Секрет соковитого шашлику – у нанизуванні. Якщо вести шампур вздовж волокон, сік не витече зі шматка.
На Новий рік можна приготувати просту закуску. "Телеграф" ділився рецептом простої і при цьому делікатесної страви.