Чому варто випивати по келиху вина щодня: названо 5 причин

Читать на русском
Автор
5187
Сухе вино допомагає у роботі серця і навіть уповільнює старіння
Сухе вино допомагає у роботі серця і навіть уповільнює старіння. Фото zdorovieinfo.ru

Йдеться виключно про помірне вживання вина, не більше одного келиха на день.

У той час як китайські фахівці вивчають вплив вина та шампанського на коронавірус, інші доводять його користь для серця, пам’яті, концентрації уваги та ще деяких аспектів.

Так, журнал Harpers Bazaar озвучив 5 причин, за якими не слід відмовляти собі у вживанні келиха сухого вина.

Видання зазначає, що йдеться виключно про сухе вино, в якому немає цукру, і тільки про один келих на день, оскільки вживання алкоголю у великій кількості згубно впливає на організм і може призвести до наслідків.

Вино корисне для серця

Сухе вино містить поліфеноли – речовини-антиоксиданти, які позитивно впливають на судини серця. А ось ресвератрол, який міститься у виноградній шкірці, здатний знизити рівень "поганого" холестерину, зменшити тромби, надавати протизапальний ефект і навіть підтримувати нормальну частоту серцевого ритму.

Вино уповільнює старіння

Антиоксиданти, що входять до складу вина, відіграють ключову роль в уповільненні старіння організму. Ці речовини здатні захистити клітини організму від вільних радикалів, зменшити запалення та уповільнити зміни у клітинах шкіри. А фітоестрагени, що містяться у вині, допомагають організму у виробленні колагену і гіалуронової кислоти.

Вино покращує пам’ять та концентрацію

Тут знову-таки слід віддати належне антиоксидантам-флаваноїдам, які тонізують нервову систему, зміцнюють судини та покращують кровопостачання головного мозку. Деякі дослідження свідчать, що вино ще й сприяє профілактиці хвороби Альцгеймера.

Вино допомагає у профілактиці хронічних захворювань

Причиною хронічних захворювань найчастіше є запальні реакції у різних частинах організму, тоді як поліфеноли, які є у вині, активно цим запаленням перешкоджають. Крім того, вино сприяє підвищенню чутливості організму до інсуліну, забезпечуючи тим самим профілактику цукрового діабету 2 типу.

Вино сприяє гарному настрою

Фруктові кислоти та дубильні речовини з червоного вина впливають на підвищення загального емоційного фону та допомагає запобігти депресії. Однак, працює така система тільки при помірному вживанні – не більше 1 келиха на день. Якщо переборщувати, процес буде зворотним, оскільки висока концентрація алкоголю в крові пригнічує нервову систему.

Раніше "Телеграф" повідомляв, із чим не варто поєднувати алкоголь за святковим столом.