Морозиво чи сік - не біда: як легко відчистити пляму на сидінні авто

Читать на русском
Автор
577
Чистий салон - радість для автолюбителів
Чистий салон - радість для автолюбителів

Видалити плями на сидіннях може допомогти шампунь для волосся або навіть крем для гоління

Плями на тканинній оббивці салону авто — це популярна проблема, з якою доволі часто стикаються автомобілісти. Особливо, яко у машині часто їздить малеча. Тоді уникнути різного роду забруднень вкрай важко. "Телеграф" вирішив розібратися, як і чим без зайвих зусиль вивести плями від морозива, соку та іншого "солодкого раціону" дітей на сидіннях, адже повна хімчистка — це досить дорого.

Як розповів провідний фахівець відділу оригінального сервісу корпорації "УкрАВТО" Олексій Бакало, видалити такого роду плями не складно. Для цього можна використати рідке мило або навіть звичайний засіб для миття посуду.

Під час видалення плями потрібно робити все акуратно, не тиснути, не шкрябати, аби не пошкодити тканину сидіння.

Найперше, що потрібно зробити, це протерти пляму звичайною серветкою. Після, замочити чисту ганчірку у теплій воді та потерти забруднену поверхню. Якщо пляма в'їлася, скористуйтеся миючим засобом і потріть це місце до утворення пінки. Потім ретельно промийте забруднення чистою водою, видаливши піну, що утворилася, і добре висушіть тканину.

При умові, що пляма не відтерлася повністю, скористуйтеся перевіреним способом видалення застарілих забруднень: обов'язково намочіть пляму, приготуйте розчин столового оцту з водою та змочіть їм забруднене місце. Залишіть все у такому стану приблизно на 10-30 хвилин. Коли час сплине, за допомогою сухої серветки видаліть нанесений розчин із поверхні.

Якщо на сидінні пляма від соку або морозива, можна скористатися ізопропіловим чи етиловим спиртом, змочивши їм серветку та приклавши її до місця забруднення. Після обробки поверхню необхідно ретельно промити чистою водою і висушити.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як самостійно зупинити розповсюдження на лобовому склі автомобіля, поки вона зовсім маленька і не зіпсувала його повністю.