Заощадити при закордонному відпочинку на авіаперельоті – можна зберегти до 100 тисяч гривень

Читать на русском
Автор
833
Українцям радять як заощаджувати на відпочинку
Українцям радять як заощаджувати на відпочинку. Фото Відкриті джерела

Як недорого відпочити за кордоном, радять експерти

З початком російської агресії туристичний сектор в Україні повністю змінив роботу, наприклад, поїздка за кордон тепер можлива тільки для жінок, дітей і чоловіків, звільнених від призову.

Більше того, тепер закордонний відпочинок розпочнеться для вас з авіаперельоту з європейських країн, що значно здорожчає вартість відпочинку.

Фахівець із туризму Марина Казакова у своєму блозі для РБК-Україна розповіла, як ці зміни впливають на відпочинок.

Найближчий до України аеропорт — Жешув у Польщі, до нього всього близько 90 кілометрів, до аеропорту в польському Любліні від Львова — близько 200 кілометрів, а з Києва — 600. З Жешува та Любліна курирують більшість чартерних рейсів на курорти "пляжних" країн.

Також можна відлетіти за кількома напрямками з аеропорту Кишинева до Молдови. Він знаходиться за 70 кілометрів від кордону з Україною. У Кишинів є автобусні рейси з Чернівців, Львова та інших міст на Заході нашої країни.

Ще один варіант – скористатися рейсами з аеропорту Яси до Румунії, це близько 160 кілометрів від кордону з Україною. Звідти, як і з усіх вищезгаданих аеропортів, по різних напрямках літають компанії-лоукостери.

Як пише Марина Казакова, нові правила дорожчають відпочинок. Так, якщо у 2021 році путівка до Туреччини на 7 ночей для 2 дорослих та 2 дітей склала 88 000 грн або 2 757 євро, нині ціна на цей тур із вильотом із польського Жешува становить 234 818 грн, що в еквіваленті дорівнює 6 528 євро. Також слід додати витрати на трансфер до/з аеропорту 1500 грн/особу в один бік. Усього тур виходить 246 818 грн.

Допоможе заощадити автобусний тур, наприклад поїздка до того ж готелю на 4 осіб автобусом вимагатиме оплати путівки у 130 тисяч гривень замість 246 тисяч літаком. Щоправда, автобусом доведеться їхати на 20 годин довше і з меншим комфортом, але різниця відчутна.

Альтернативою закордонному відпочинку може стати відпочинок на Шацьких озерах на Волині, щоправда, з ризиком вторгнення з території Білорусі.