Ще одній категорії українців дозволять виїзд за кордон: подробиці та умови

Читать на русском
Автор
4462
Військова агресія росіян в Україні триває, тож українці залишаються на території Батьківщини, аби боронити свою землю від загарбників
Військова агресія росіян в Україні триває, тож українці залишаються на території Батьківщини, аби боронити свою землю від загарбників

Уряд дозволив морякам виїжджати за кордон — але за погодженням із військкоматом

Український уряд вирішив послабити умови виїзду військовозобов'язаних українців за межі країни під час дії воєнного стану, який триватиме до 21 листопада, дозволивши ще одній категорії чоловіків перетин українського кордону. Мова йде про моряків, які відтепер матимуть можливість виїжджати за межі країни, проте за однієї важливої умови.

Відповідну інформацію у суботу, 27 серпня, у своєму Телеграм-каналі повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, відзначивши, що вказана категорія чоловіків віком від 18 до 60 років матиме право перетинати український кордон виключно за погодженням територіального центру комплектування. За його словами, таке рішення уряд прийняв під час сьогоднішнього засідання.

"Виїжджати за кордон буде дозволено чоловікам, які є членами екіпажів морських і річкових суден та продовжують працювати на суднах. А також студентам (курсантам) закладів освіти, які мають пройти практичну підготовку на судні", — пояснив глава уряду.

Наостанок Шмигаль нагадав, що Україна є одним зі світових лідерів за кількістю висококваліфікованих моряків. Загалом торговельним мореплавством займаються понад 100 тисяч громадян України, тож відповідний дозвіл надасть можливість тисячам українців бути забезпеченими роботою. І що, не менш важливо, збільшити завдяки такому рішенню надходження до державного бюджету.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як напередодні радник керівника Офісу президента Олексій Арестович прокоментував тему перетину кордону військовозобов'язаними українцями, натякнувши на те, що уряд роздумує щодо введення "поблажок" для деяких категорій чоловіків.