Проводжали на колінах: на Кіровоградщині попрощалися із загиблим десантником, якому було лише 21

Читать на русском
Автор
3940
Загинув старший солдат під час чергового ворожого ракетного обстрілу Лиманського району Новина оновлена 15 грудня 2022, 14:25
Загинув старший солдат під час чергового ворожого ракетного обстрілу Лиманського району

Окупанти вбили воїна на 22 році життя

Україна майже 10 місяців потужно протистоїть російським загарбникам і втрачає у цій кривавій війні найкращих. Так, у четвер, 15 грудня, в останню путь проводжали 21-річного жителя Світловодська Данила Сергійовича Бережного, який віддав своє життя, обороняючи Батьківщину від окупантів.

Данило Сергійович Бережний загинув на фронті
Юний воїн віддав своє життя за світле майбутнє України

Цією сумною звісткою поділився міський голова Андрій Маліцький, зазначивши, що сьогодні скорботний день для всіх жителів громади, адже безжальна війна в одну мить обірвала життя юного захисника.

За словами мера, загиблий воїн народився у Світловодську 2001 року. Навчався у місцевому ліцеї №10 і закінчив політехнічний коледж. Потім хлопець пішов на службу за контрактом. Був командиром відділення зенітно-ракетного взводу 1-го десантно-штурмового батальйону 79 ДШВ.

Загинув старший солдат під час чергового ворожого ракетного обстрілу Лиманського району, у селі Новоселівка.

Провести Героя в останню путь прийшли рідні, близькі, друзі, військовослужбовці, представники влади та небайдужі мешканці громади.

У Світловодьску відбувся похорон загиблого воїна ЗСУ
Попрощатися з воїном прийшли десятки людей

"Данило був веселим, життєрадісним, привітним і завжди усміхненим, своїм позитивом він підбадьорював всіх довкола. Саме таким ми маємо запам’ятати нашого Героя, який віддав своє життя за цілісність і незалежність України. На віки-вічні його ім'я буде вписане в історію нашої громади та України як Героя. Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль і гіркоту близьких від втрати рідної, близької людини. Добрий, світлий спомин про мужнього Захисника назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав Данила", — написав мер.

Данило Бережний загинув на війні в Україні
Присутні висловили щирі співчуття родині загиблого Героя

Редакція "Телеграфу" низько схиляє голови у глибокій скорботі спільно з близькими воїна.

Нагадаємо, як на фронті у боях із російськими загарбниками загинув медик-доброволець зі Швеції, який приїхав до України, аби рятувати поранених бійців ЗСУ.