Не лише "золоті" яйця: у Міноборони новий скандал із закупівлею продуктів для військових

Читать на русском
Автор
2896
Якість товару також сумнівна
Якість товару також сумнівна. Фото Biz.today.ua

Ціна вища за магазинну вдвічі

Поки при Міністерстві оборони утворюють новий антикорупційний орган, відомству загрожує новий скандал на заміну "яйцям по 17". В одній із військових частин у накладній зазначено постачання яблук за ціною вдвічі вищою за ринкову — за кілограм виставлено ціну в 51 грн.

Історією поділилася журналістка Тетяна Ніколаєнко. Вона також зауважила, що автором нової ціни на яблука стала та сама компанія, що постачала і яйця втридорога — "Актив компані".

Військові пішли до магазинів і зробили фото цін на яблука — 17 — 22 грн за відмінні за якістю фрукти, тоді як «яблука по 51 грн» — трохи більше за куряче яйця. Повідомляється, що командування частини написало рапорт.

Яблука по 51 грн у накладній
Накладна з цінами на овочі
Яблука для Міноборони
Розмір яблук не вражає уяву

Загалом у 2023 році армії поставлятимуть продукти вісім компаній, повідомляє Bihus.Info. Крім "Актив компані" завищеними цінами відзначилася й інша компанія "Гарна справа". У початковій версії договору з компанією та у накладних ціна на овочі у січні була значна — картопля по 27 грн/кг (з ПДВ), капуста — по 33 грн/кг, буряки — по 30 грн/кг. Різниця із закупівельною ціною у компанії — близько 20 грн. Після змін договорів із компанією у лютому ціни несподівано впали на 7-10 грн за кг.

Раніше "Телеграф" розповідав, що після скандалу з яйцями пройшло кілька гучних затримань, проте вони пов’язані з іншими справами. Зазначимо, що при перегляді контрактів у лютому вартість товарів зменшили суттєво. Наприклад, яйце подешевшало до 8-9 грн.