"Обрав позивний "Лелека", бо вони повертаються додому": у боях за Бахмут загинув журналіст

Читати російською
Автор

Воїнові було лише 33 роки

У тяжких боях за Бахмут загинув український журналіст, перший головний редактор інтернет-видання "Сихів Медіа" Віктор Петров. Українському воїну було лише 33 роки.

Захисник воював у лавах 54-ї окремої механізованої бригади імені Гетьмана Івана Мазепи у східному напрямку. Про це повідомляють на сайті Національної спілки журналістів України.

"Віктор у 2016-2019 був першим редактором інтернет-видання "Сихів Медіа". Потім займався відеозйомкою – знімав документальні фільми, відеосюжети, комерційні відеокліпи, разом із журналісткою Галою Козютинською створив креативну студію зйомки та монтажу, а в останній рік – креативну Довгий час Віктор був членом правління громадської організації "Інститут громадських ініціатив", — розповіла НСЖУ головний редактор "Сихів Медіа" Каріна Роханська.

Також Віктор заснував WHAT IF creative studio та Креативну школу What If. Був ініціатором багатьох проектів. А наприкінці 2022 року чоловік був мобілізований і подався захищати свою країну від російських окупантів.

"Він обрав собі позивний Лелека, говорив, тому що вони завжди повертаються додому, а я йому послала маленького лелеку, як оберіг, який колись купувала в Страсбурзі, це символ Ельзасу", — сказала мама Віктора Ірена Петрова.

За її словами, син не міг залишатися осторонь, коли треба було діяти, тому подався боротися із загарбниками. Жінка також згадує, яким Віктор був за життя:

"Не їв м’яса, бо жалів усе живе, здавав кров онкохворим дітям, завжди допомагав усім друзям, жив наповненим життям... Писав щодня: мамулечко, я тебе так люблю, тримайтеся з татом, все буде добре, вже зовсім скоро!! Йому навіки 33, пам’ятайте, яку ціну платить Україна за свободу!".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що на фронті героїчно загинув український військовий Михайло Яворський. Він вивів з-під обстрілу поранених побратимів і зазнав смертельного поранення.