Діти – то реально для багатих: в мережі палке обговорення цін на суміші для немовлят

Читать на русском
Автор
2895
Вартість дитячого харчування у "Сільпо" стала сюрпризом для деяких бездітних українців
Вартість дитячого харчування у "Сільпо" стала сюрпризом для деяких бездітних українців. Фото Колаж "Телеграфу"

Враховуючи, що однієї банки суміші в середньому вистачає на 10 днів, ціни справді кусаються

Ціни в Україні повільно, але впевнено зростають практично на всі групи товарів, зокрема й на дитяче харчування. Деякі супермаркети навіть змушені вішати на суміші "пищалки" від крадіїв.

На цей момент звернув увагу один із користувачів соцмережі Х (колишній Твіттер), чим викликав небувале обговорення. При цьому сьогоднішні ціни на харчування для немовлят здивували українців так само, як і антикрадіжні датчики.

Блогер під ніком Robert Zeltinsh опублікував фото стенду з дитячим харчуванням у супермаркеті "Сільпо", на якому видно банки дитячої суміші NAN вартістю 999-1499 гривень за одиницю, на які прикріпили антикрадіжні датчики.

"Б***ь, мені здається, якщо людина краде суміш для немовлят, то хай уже краде", — прокоментував свій знімок автор.

За лічені години його пост завірусився, зібрав майже 130 тисяч переглядів, тисячі лайків, сотні "репостів" та "лайків".

"Скільки коштує суміш? Боже, діти це реально для багатих", "Немає аналогів цього продукту для дітей, виробництво високотехнологічне. Якщо кожен другий крастиме, то і ціна буде ще дорожчою", "Кому "нехай крадуть", а кому 1500 грн за кожну вкрадену банку із зарплати вираховують", "Подивилася на ціну і зрозуміла, що собаку чи кота завести дешевше, ніж дитину", "Немає грошей — не треба народжувати. Нормальні люди не крадуть", "Крадуть суміші не мами, а алкаші та наркомани, які її потім перепродають на базарах", "Дешевше стейками і ролами годувати дитину", — серед іншого, пишуть у коментарях.

Варто зауважити, що хоча дитячі суміші зараз зовсім не дешеві і ціни на них все зростають, проте в "Сільпо" їх вартість завищена. Так, на сервісі "Tabletki.ua" суміш NAN Supreme 2 та NAN Supreme 3 можна знайти за ціною від 840 гривень за 800 г (1400-1500 грн у "Сільпо"), а NAN "Потрійний Комфорт" Expertpro, — за ціною від 775 гривень за банку 800 г (1000 гривень у "Сільпо").

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що буде з цінами на продукти в Україні у 2024 році.