15 років ніхто не чіпав: на Одеській митниці несподівано знайшли багатоцільовий гелікоптер (відео)

Читать на русском
Автор
3118
Вертоліт Мі-2
Вертоліт Мі-2. Фото Державне бюро розслідувань

Наразі вирішується питання про те, щоб передати техніку на потреби українських військових.

На Одеській митниці в одному з контейнерів було виявлено багатоцільовий гелікоптер Мі-2. Як виявилось, він пролежав там із 2007 року.

Державне бюро розслідувань продовжує проведення обшуків прихованих від розмитнення 133 контейнерів на Одеській митниці, повідомляється в офіційному Telegram-каналі ГБР. У ході перевірок в одному із контейнерів виявилася несподівана знахідка — багатоцільовий гелікоптер.

"Він уже вісім місяців війни міг би виконувати бойові завдання на фронті, але митниця не поспішала з його оформленням", — йдеться у повідомленні.

Багатоцільовий вертоліт Мі-2. Відео — ГБР

Наголошується, що наразі виконується робота щодо встановлення власників техніки, а також з’ясовуються обставини її переміщення. Діям посадових осіб буде надано правову оцінку.

Вертоліт Мі-2 було вилучено. Наразі вирішується питання про те, щоб передати техніку на потреби українських військових.

Для довідки: Багатоцільовий вертоліт Мі-2 був розроблений на початку 60-х років. Усього було випущено понад 5400 одиниць. Ця техніка застосовується до виконання безлічі військових завдань.

Нагадаємо, що в Україні презентували новий безпілотник "Shark", розробкою якого почали займатися вже після початку повномасштабної війни. Загалом на його створення пішло приблизно пів року.

Також портал новин "Телеграф" писав про те, як проти російських безпілотників стала зброєю радянська гармата. Українські воїни змогли їх успішно модернізувати та тепер використовують їх проти окупантів.