У самому центрі Одеси обвалився будинок, працюють рятувальники (фото, відео)

Читать на русском
Автор
Рятувальники розбирають завал
Рятувальники розбирають завал. Фото ДСНС

Це вже не перший обвал у цьому будинку

У центрі Одеси на вулиці Базарній обвалилася частина аварійного житлового будинку. Відбулося руйнування 3-го під'їзду з 1-го по 3-й поверхи.

Про це повідомило Головне управління ДСНС в Одеській області. Зазначається, що повідомлення про надзвичайну подію рятувальники отримали вранці 6 грудня.

Прибувши на місце, вогнеборці розпочали аварійно-рятувальні роботи та обстежили підвальне приміщення на наявність людей. На щастя, загиблих та постраждалих на місці руйнування не виявлено. Також повідомляється, що від ДСНС залучалась 18 одиниць пожежної техніки та 55 рятувальників.

Як пише "Думская", у цьому будинку, попри аварійність та недавнє обвалення, продовжували жити двірники. Водночас, за інформацією відповідних служб міста, двірники там не жили.

"Ніхто із мешканців цього будинку не постраждав. Хто там жив на руїнах, замість того, щоб піти туди, де на них чекають, ніхто проконтролювати не може", — прокоментували ситуацію в мерії.

Слід зазначити, що цей будинок, який є пам’яткою архітектури, перебуває в аварійному стані вже 30 років. 27 серпня 2023 року у ньому обвалилася стіна. Як заявили місцеві жителі причиною цього могла стати вибухова хвиля після ракетного удару.

Крім того, 27 листопада, у цьому будинку стався черговий обвал. Тоді впала ща одна частина стіни.

Будинок до обвалу

Своєю чергою, заступник міського голови та директор департаменту земельних ресурсів Олександр Філатов повідомив, що цей будинок хочуть позбавити статусу пам'ятки архітектури, аби демонтувати.

Будинок на мапі

Нагадаємо, що в ніч на 25 вересня росіяни влаштували масовану атаку, зокрема, на Одесу та область.