Керувати Кривим Рогом після загибелі мера буде Вілкул

Читать на русском
Автор
Керувати Кривим Рогом після загибелі мера буде Вілкул

Виконувати обов’язки мера Кривого Рогу буде Юрій Вілкул

У Кривому Розі після смерті градоначальника Костянтина Павлова обрали в.о. мера, яким став 71-річний Юрій Вілкул.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

У сесійній залі був присутній 51 депутат міськради, і за кандидатуру Вілкула таємно проголосувала більшість — 32 людини.

Відзначимо, що Юрій Вілкул — це батько відомого політика Олександра Вілкула, який з 2012 по 2014 рік був віце-прем’єр-міністром України, а з 2010-го — головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації протягом двох років.

Відомо, що Кривий Ріг для Юрія Вілкула — це рідне місто, де він народився і будував кар’єру. Свій шлях новообраний в.о. мера почав токарем на криворізькому заводі "Комуніст" в 1965 році, а через роки Вілкул став заступником начальника управління "Кріворожкомплектпостава".

Багато років він працював в Криворізькому технічному університеті в якості ректора і проректора. Крім того, саме Юрій Вілкул був мером Кривого Рогу з 2010 по 2020 рік. Під час останній виборів він закликав голосувати за Костянтина Павлова, так як свою кандидатуру зняв за станом здоров’я. Втім, тепер, після смерті політика, він все ж очолить місто до перевиборів.

Відзначимо, що в ЗМІ є багато інформації про те, що саме сім’я Вілкулів довгий час керує Кривим Рогом і його фінансовими потоками. Крім того, місцевий активіст Олексій Таймурзін раніше заявив про те, що син Юрія Вілкула Олександр є останньою людиною, яка спілкувалася з нині покійним мером Костянтином Павловим.

"Саме Олександр Юрійович Вілкул, за моєю інформацією, був останнім, хто чув голос Костянтина Павлова. Адже саме з ним його вірний слуга листувався, тримаючи в руках рушницю. З цього виходить, цілком логічно, що саме розмова з Вілкулом стала причиною самогубства мера Кривого Рогу", — заявив після загибелі Павлова Таймурзін.

Відзначимо, що серед версій смерті мера — самогубство і доведення до самогубства.

Нагадаємо, в неділю, 15 серпня, в своєму будинку знайдено застреленим мера Кривого Рогу Костянтина Павлова. Згідно з попередніми даними, він наклав на себе руки. Під час обшуків в його будинку правоохоронці намагалися знайти передсмертну записку, але замість неї виявили лише дві інструкції по догляду за домашніми тваринами.