Дві квартири, земельна ділянка і Tesla: матір "Слуги народу" Клочка за два роки купила нерухомості на 14,5 млн грн

Читать на русском
Автор
Нардеп від "Слуги народу" Андрій Клочко
Нардеп від "Слуги народу" Андрій Клочко. Фото rada.gov.ua

Нардеп відхрестився від своєї причетності до цих покупок

За останні два роки 70-річна матір нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка, Наталя, придбала дві квартири у Києві, заміський котедж, земельну ділянку та автомобіль Tesla. Вартість нерухомості оцінили у приблизно 14,5 мільйонів гривень, однак сам нардеп відхрестився від того, що він до цих покупок причетний. 

Про це у вівторок, 7 вересня, йдеться у сюжеті Bihus.Info.

Так, у серпні 2021 року Наталія Клочко придбала у Києві дві квартири — на 200 квадратних метрів та 68 квадратних метрів — і нежитлове приміщення (4,5 кв.м) у ЖК "Рів’єра" на березі річки Дніпро. Вартість одного квадрату у цьому ЖК стартує від 35 тисяч гривень. Не складно порахувати, що дві квартири і невелике приміщення обійшлися матері нардепа у 9,5 мільйонів гривень.

Житловий комплекс, у якому Наталя Клочко купила квартири:

Житловий комплекс, у якому Наталя Клочко купила квартири
ЖК "Рів’єра"

У квітні 2021 року жінка придбала ще й будинок на 150 квадратів у котеджному містечку "Viva Village Town" під Броварами. Такі таунхауси трохи меншої площі пропонують на сторінці містечка у Facebook по 1,8 мільйони гривень.

Котеджне містечко, у якому Наталя Клочко купила будинок
"Viva Village Town" під Броварами

У 2020 році матір Андрія Клочка купила земельну ділянку на 24 сотки у Блискавиці, що під Києвом. Цікавим є той факт, що земля розташована на території закритого котеджного містечка з виходом до власного озера. Лише земля тут коштує у середньому 86 тисяч за сотку. Наталя Клочко заплатила за неї приблизно 2 мільйони гривень.

Земельна ділянка, яку придбала Наталя Клочко
Територія котеджного містечка у Блискавиці

Також жінка у 2020 році купила електрокар Tesla Model X 2016-го року, ціна на яку стартує від 1,2 млн грн.

У коментарі журналістам нардеп заявив, що не фінансував покупки його матері і порадив звертатися безпосередньо до неї.

Варто зазначити, що у електронній декларації "Слуги народу" Андрія Клочка немає відомостей щодо власного житла, а з цінного рухомого майна у нардепа лише швейцарський годинник OMEGA вартістю 78 тисяч гривень. Наразі нардеп очолює комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що дружина нардепа Тараса Козака, який потрапив під санкції РНБО, повністю змінила ім’я та прізвище у Росії.