У мережі з’явилися чутки про виключення Киви з ОПЗЖ: що говорить нардеп і соратники по партії

Читать на русском
Автор
Депутат не сумнівається, що все буде нормально
Депутат не сумнівається, що все буде нормально. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Інформацію про "вигнання" нардепа уже заперечують його колеги

У кулуарах Верховної Ради почалися розмови про те, що одіозного народного депутата Іллю Киву, який нещодавно відзначився поздоровленням до дня народження Володимира Путіна, можуть виключити з партії "ОПЗЖ".

Про реальність подібних чуток у нардепа ексклюзивно дізнався кореспондент "Телеграф" Ян Доброносов.

Зазначимо, що інформація про ймовірне виключення Киви з лав "Опозиційною платформи..." не є необґрунтованою, адже днями в Полтавській області пройшло засідання регіонального осередку партії. Повідомляється, що близько 90% діючих депутатів від політсили підтримали звернення до вищого партійного керівництво про "вигнання" Іллі Киви не тільки з партії, але і навіть фракції в парламенті.

Головний посил полтавських чиновників полягає в тому, що нардеп нібито робить все, щоб дискредитувати "ОПЗЖ" і знизити рейтинг політсили. Деякі з виступаючих на зборах навіть назвали його "депутатом від Бога в лапках".

У Полтаві Киву виключили з "ОПЗЖ"

На подібні дії сам народний обранець реагує абсолютно спокійно.

"Це мене точно не лякає. Я не знаю нічого про виключення з фракції, знаю точно, що пройшов шабаш окремих людей, які заявили, що мене виключили з партії, — каже Ілля Ківа. — Це люди Льовочкіна і Бойка, яких я викрив в злочинах по відношенню до партії і по відношенню до українського законодавства. Все нормально".

Ілля Кива про виключення з ОПЗЖ

Зараз політик чекає офіційних документів від стратегічної ради, а потім буде планувати подальші дії. Однак значних змін у своїй депутатській роботі Кива не передбачає.

Питання ймовірного виключення прокоментував і один із очільників "Опозиційної платформи — за життя", нардеп Вадим Рабинович. Разом із Іллею Кивою політик записав досить експресивне відео, де, усміхаючись, чітко пояснив, чи варто сподіватися на зміни в політсилі.

"Ну що, маячноносці? Кого ви виключити з партії хочете, Киву? Хр*на лисого вам!" — повідомив нардеп на своїй Facebook.

Рабинович про виключення Киви з партії

Також на новини про Іллю Киву відреагував і депутат від "ОПЗЖ" Микола Скорик.

"Я не знаю нічого про те, що Кива збирається покинути партію", — повідомив політик, коментуючи ситуацію для "Телеграфа".

Николай Скорик о Киве
Нардеп Микола Скорик

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що виключена з фракції "Слуга народу" Людмила Буймистер встигла засвітитися в парламенті в компанії п’ятого президента Петра Порошенка.