"Якщо ви його "крякнете", я не проти": на міністра Лещенка планувався замах

Читать на русском
Автор
695
Роман Лещенко не знав про ймовірну загрозу для свого життя
Роман Лещенко не знав про ймовірну загрозу для свого життя. Фото Скрін із відео

Замовником убивства був іноземний громадянин

В Україні могли вбити керівника Міністерства аграрної політики Романа Лещенка.

Подробиці про підготовку до замаху на його вбивство викрили під час брифінгу очільника МВС Дениса Монастирського у четвер, 18 листопада.

Особи, які готувалися до нападу, були успішно затримані поліцейськими. Відомо, що замовником став громадянин США, знайомий самого Лещенка.

Правоохоронці наголосили, що головним мотивом підготовки замаху стали гроші. Згідно з розрізненими фактами, які відкрили слідство і сам міністр, замовник намагався здійснювати шахрайські дії на аграрній ниві в Україні ще в 2018 році. Тоді Роман Лещенко ще не був ні держслужбовцем, ні міністром.

На брифінгу Монастирський продемонстрував навіть фрагмент відео, де вдалося сфотографувати розмову ймовірних учасників замаху, який так і не відбувся.

"Якщо ви його "крякнете", я не проти", — звучить на записі від перекладачки, яка передає позицію замовника виконавцям.

За словами самого Романа Лещенка, він не знав, що готується подібна операція і тільки нещодавно прибув із закордонного відрядження. Чиновник переконаний: підготовка замаху не була пов’язана з його політичною діяльністю в міністерстві.

Роман Лещенко про замах на своє життя

Тим часом у Нацполіції наголосили, що підготовка до замаху на міністра велася зловмисниками кілька місяців. Наразі і замовник, і виконавці перебувають у СІЗО. Проти всіх розпочато розслідування відповідно до чотирьох статей КК України.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, які результати показав журналістський експеримент із інсценуванням замаху на життя заступника президента України Сергія Шефіра.