Планував самогубство? З’явилися нові деталі про Януковича за часів "Євромайдану"

Читать на русском
Автор
916
Віктор Янукович начебто переживав через смерті на Майдані
Віктор Янукович начебто переживав через смерті на Майдані. Фото Reuters

Колишні представники "Партії регіонів" намагаються виставити президента-втікача у кращому світлі

У 2014 році президент-втікач Віктор Янукович, заочно заарештований в Україні через присвоєння "Межигір’я", міг покінчити життя самогубством за часів Революції Гідності.

Такі одкровення пролунали від колишнього нардепа від "Партії Регіонів" Ганни Герман у фільмі до роковин Революції Гідності, повідомляє "Сегодня".

За словами експолітикині, ні сам Янукович, ні більшість членів президентської адміністрації і подумати не могли, що на Майдані розпочнеться бійня та проллється кров.

Герман каже, що після першої смерті зустрічалася з президентом-втікачем і виглядав він так, ніби був готовий покінчити із собою. Тоді вона начебто вперше бачила Януковича у кабінеті без краватки, а лише у сорочці.

Ганна Герман
Ганна Герман

"Він був блідий, як ось ця стіна. Він сідає і каже: "Мені це життя не потрібне. Мені таке життя не потрібне. Мені ніхто ніколи не повірить, що я не винен у цій смерті". Було видно, що ця людина близька до того, щоб накласти на себе руки", — поділилася своїм баченням ситуації Ганна Герман.

Втім, навіть такі спроби колишніх соратників президента, звинуваченого в держзраді, обілити його, не змінять фактів. Як відомо, спочатку Євромайдан розпочався з того, що саме Віктор Янукович відмовився підписати угоду про асоціацію із Європейським Союзом.

Потім було побиття правоохоронцями студентів у Києві, а потім уже підтяглися й інші протестувальники. Врешті-решт у самому серці Києва "Беркут" відстрілював учасників Революції Гідності, а сам Янукович разом із найближчим оточенням утік до Росії, де залишається й досі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про те, що з Конча-Заспи виселили деяких топ-чиновників, які прийшли у владу за Януковича.