У разі російського наступу: Україна може отримати допомогу від Канади

Читать на русском
Автор
507
Наразі на території України знаходиться близько двох сотень канадських військових
Наразі на території України знаходиться близько двох сотень канадських військових. Фото The Associated Press

Уряд Канади має два основні варіанти для підтримки України від агресії Росії

У Канаді готуються збільшити свою допомогу Україні у військовому плані, якщо повноцінне вторгнення російських військ таки станеться. Така інформація з’явилася після чергового загострення на Донбасі, в результаті якого постраждав один із українських КПВВ.

Про два ймовірні варіанти розвитку подій повідомило канадське видання The Globe and Mail, посилаючись на власні джерела.

Стверджується, що різноманітні варіанти розробляються в уряді, за безпосередньої участі у цьому очільниці Міноборони Канади Аніти Ананд. В першу чергу, Україна може отримати від іноземної держави "кількісну" допомогу — у вигляді кількох сотень військовослужбовців, які нестимуть службу на території нашої країни.

Також є і варіант посилення саме технічної бази української армії. Для цього від Канади можна чекати або військового корабля у Чорному морі, або ж переміщення із Румунії кількох винищувачів CF-18.

Поширення інформації про посилення підтримки України Канадою може бути кроком у перевірці реакції Росії на готовність іноземних партнерів нашої держави допомогти під час загострення конфлікту.

Додамо, що нині в Україні перебуває близько двох сотень представників канадської армії. Здебільшого, вони знаходяться на Сході, де проводять навчання українських військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, як у Путіна відреагували на ймовірність початку повноцінної війни з Україною.