Ердоган готовий стати посередником між Путіним і Зеленським: що кажуть на Банковій

Читать на русском
Автор
Володимир Зеленський та Реджеп Ердоган
Володимир Зеленський та Реджеп Ердоган. Фото mfa.gov.ua

РФ ініціативу турецького лідера не підтримала

Турецький лідер Реджеп Ердоган заявив про готовність стати посередником у переговорах між владою України та Росії. За його словами, Анкара налагодила контакти з обома державами.

Про це президент Туреччини заявив на саміті в Ашгабаді, передає Anadolu.

За словами Ердогана, Туреччина готова готова зробити внесок у врегулювання напруженості у відносинах РФ та України. Турецький лідер додав, що його позиція щодо України відома і він виступає за мир з акцентом на становище кримських татар. Іншими словами, Анкара виступає за вирішення ситуації у Криму і, за їх словами, неодноразово обговорювала це питання з російским президентом.

Варто зазначити, що у РФ з цього приводу мають зовсім іншу думку. Так, прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков на запитання журналістів, щодо пропозиції Туреччини — провести саміт по врегулюванню ситуації на Донбасі за участю Зеленського та Путіна — відповів, що російська сторона не є учасником конфлікту на Донбасі і на такому саміті вирішити проблему неможливо.

Водночас, як з’ясували журналісти Liga.net, Україна підтримує таку ініціативу Туреччини. Таку відповідь надали у Офісі президента.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що про можливість тристоронніх переговорів між президентами США, України та Росії заговорили у Білому домі. Зокрема, Джо Байден припустив, що зустрінеться з Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним для врегулювання ситуації на Сході України.