У таборі критиків Зеленського говорять про відродження відомої партії: що відомо

Читать на русском
Автор
2450
Фото з дня народження Шустера у Литві Новина оновлена 03 грудня 2021, 18:12
Фото з дня народження Шустера у Литві. Фото instagram.com/gordondmytro/

Ведуться розмови про переродження партії

Погіршення відносин між президентом України Володимиром Зеленським та олігархом Рінатом Ахметовим призвело до появи низки противників чинної влади, на тлі чого навіть ходять розмови про створення нової партії на основі "Народного фронту".

Про це "Телеграфу" розповів високопоставлений член фракції "Слуга народу".

Після звільнення з посади міністра внутрішніх справ Арсен Аваков, який створив "Народний фронт" разом з екс-секретарем РНБО Олександром Турчиновим у 2014 році, обрав для себе роль "мозкового центру" опозиції.

Активізувався останнім часом і колишній премʼєр Арсеній Яценюк, який був головою політради НФ.

"Є розмови про відтворення "Народного фронту-2", але поки що це тільки розмови. Вони лише приміряють, хто ким може стати у новій конфігурації влади", — каже джерело у правлячій фракції.

Так, наприклад, журналіст Дмитро Гордон і доктор Євген Комаровський, які разом з ними виступають проти "слуг", у політику йти не мають наміру.

Як повідомляв "Телеграф", галас навколо об’єднання противників Зеленського виник після фотографії з дня народження ведучого Савіка Шустера в Литві, де зібралися Аваков, Гройсман, Єлізаров, Гордон, Комаровський та інші.

Сам Аваков при цьому прокоментував знімок як: "Так-так, це саме те, що Ви подумали!"

Нагадаємо, що "Народний фронт" зʼявився у 2014 році, коли низка політиків на чолі з Арсенієм Яценюком та Олександром Турчиновим вийшли з "Батьківщини" через розбіжності з керівництвом — на парламентських виборах того року вони отримали 22,14% голосів. Серед інших яскравих членів можна згадати Арсена Авакова, Андрія Парубія, Людмилу Денисову, Юрія Березу.

На останніх парламентських виборах "Народний фронт" висувався лише одномандатними округами, деякі члени партії висувалися за списками "Європейської солідарності" та "Української стратегії Гройсмана".

Детальніше про ситуацію в опозиційному таборі читайте в матеріалі "Телеграфу".