#10 — Давид Арахамія

Читать на русском
Автор
Один із найпублічніших представників влади
Один із найпублічніших представників влади. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

До зони його відповідальності входить збір голосів нардепів під ініціативи Банкової

Директор парламенту чи просто – голова фракції "Слуга народу". У минулому волонтер, який допомагав бійцям у зоні АТО, та співзасновник декількох ІТ-компаній. Раніше підтримував п’ятого президента Петра Порошенка.

Зараз Арахамія — "смотрящий" за Миколаївською областю, входить до найближчого кола президента, регулярно зустрічається та спілкується з Володимиром Зеленським. Після звільнення з ОП Андрія Богдана саме на Арахамію поклали функцію збору голосів за потрібні законопроєкти в парламенті. На цьому полі Арахамія веде переговори з іншими політичними силами, зокрема саме він домовляється про підтримку ініціатив "Слуги народу" з групами "За майбутнє" та "Довіра".

Також має вплив політик і на кадрові питання — частина регіональної політики закріплена за Арахамією. Ваги йому додає і той факт, що він один із головних спікерів політичної сили президента. Через свої слова Арахамія іноді опиняється в епіцентрі скандалів. Так, наприклад, було минулого літа, коли він заявив про плани "Слуги народу" йти шляхом Компартії Китаю.

Повний рейтинг найвпливовіших політиків 2021 року дивіться тут.