"Пора прихлопнути кришку піаніно": Порошенко закінчив переможну промову словами про Зеленського

Читать на русском
Автор
6619
Порошенко не зміг приховати радості від переможного вироку суду
Порошенко не зміг приховати радості від переможного вироку суду. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Експрезидент нагадав Зеленському гастролі в окупованій Горлівці та відоме відео з грою на піаніно без штанів.

Печерський суд Києва у середу, 19 січня, відпустив Петра Порошенка, якого підозрюють у держзраді, під особисте зобов’язання. Експрезидент та його соратники не приховував радості від отриманого вироку та назвав його "переможним", а Зеленського назвав божевільним.

Про це "Телеграф" повідомляє з посиланням на онлайн-трансляцію засідання.

Порошенко у переможній промові звернувся до Зеленського та заявив, що він за крок до перетворення у Януковича і життя у Ростові, а потім закликав його до об’єднання.

"Ми закликаємо безвідповідальну "зелену" владу, що країна, умови, поведінка агресора вимагає загальнонаціонального консенсусу. Ще раз наголошую, що Зеленський для мене опонент, а ворог для мене Путін. Абсолютно ненормально, коли вся правоохоронна система працює проти лідера опозиції та цілої політичної сили", — сказав експрезидент у залі суду.

Трансляція суду у справі Петра Порошенка

Також Порошенко заявив, що поліція знову перетворилася на "Беркут" і почала бити активістів, які прийшли його підтримувати. А фіналом промови експрезидента стало нагадування про гастролі Зеленського у РФ.

"Зараз ми спільно закликаємо до негайного об’єднання демократичних сил для відсічі російській агресії. Нічого важливіше бути не може. І ми із задоволенням згадуємо бойове братерство, коли ми спільно з генералами боронили державу, коли інші бігали від повісток, грали на інструментах не руками, давали корпоративи в окупованій Горлівці. Нехай горять у них ці гроші, які вони там отримали. Вже час, дорогі друзі, прихлопнути кришку піаніно і дати рішучу відсіч", — резюмував Порошенко.

Очевидно, що експрезидент дорікнув Володимиру Зеленському відео, де майбутній президент України грає на фортепіано без рук і без штанів.

Раніше "Телеграф" детально писав про те, як Порошенко повертався в Україну з-за кордону, а також про перший день обрання йому запобіжного заходу.