США та ЄС пригрозили Росії новими потужними санкціями на випадок вторгнення: подробиці

Читать на русском
Автор
У випадку вторгнення РФ на територію України проти агресора можуть бути застосовані нові потужні санкції
У випадку вторгнення РФ на територію України проти агресора можуть бути застосовані нові потужні санкції. Фото https://eadaily.com/

ЄС та Америка готує новий пакет обмежень у випадку посилення агресії проти України з боку РФ

Сполучені штати Америки спільно з Європейським союзом займаються підготовкою санкцій у відношенні майже усіх газових проєктів Росії у випадку прояву нової агресії проти української держави.

Як повідомляє видання The Financial Times, посилаючись на власні джерела, Великобританія та ЄС планують суттєво скоротити фінансування та передачу технологій для газових проєктів Росії.

Згідно з наявним даними, санкції будуть застосовані й до певних закордонних компаній, таких як BP, Total, а також Shell, адже саме вони займаються інвестуванням російського газового сектору.

Наразі Росія вважається одним з найпотужніших виробників нафтової та газової продукції, проте її енергетична складова "спирається на спільні підприємства з кількома іноземними компаніями". Це ж стосується міжнародних технологій та набутого досвіду.

Також зазначається, що впровадження низки нових економічних обмежень буде лише однієї з частин нового пакету, жорсткість яких планують коригувати в залежності від розвитку подальшої ситуації на українських територіях. Окрім цього вирішується питання можливості введення санкцій, які обмежать російські банківські структури у роботі з валютою.

Зокрема обговорюється питання відключення РФ від платіжної системи SWIFT, — інформують у ЄС. Натомість Америка готова до застосування обмежень, які стосуватимуться оборонного комплексу, космосу, фінансового та технологічного секторів, якщо російська сторона все ж продовжуватиме проявляти агресію проти України.

Варто зазначити, що згідно з інформацією, яку оприлюднив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, Європейський Союз у вигляді санкцій проти Росії передбачає блокування газопроводу "Північний потік — 2", — пише видання RTL.

За його словами це лише одна складова з ймовірних контрзаходів, які покликані продемонструвати РФ, що військова агресія проти української сторони може потягнути за собою занадто високі ризики для країни-агресора.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у випадку, якщо США все ж вирішить ввести санкції проти російського президента Володимира Путіна, цей метод не буде дієвим, адже згідно, з інформацією росЗМІ, глава РФ тримає всі свої заощадження у вигляді сотень мільярдів доларів у банку "Росія", який уже перебуває під санкціями.