"Щось має статися": колишній друг Путіна оцінив можливість вторгнення Росії в Україну

Читать на русском
Автор
7980
Володимир Путін нібито вже готовий "увійти до України"
Володимир Путін нібито вже готовий "увійти до України". Фото ria.ru

На думку Пугачова, Росія стягнула до кордонів всю боєздатну армію

Банкір, колишній радник та колись близький друг президента РФ Володимира Путіна Сергій Пугачов вважає, що Кремль готовий до повномасштабної війни з Україною.

Таку думку він висловив "У гостях у Гордона" 27 січня, повідомляє "Телеграф".

"Зараз граничний момент у прямому сенсі, — введе він війська чи не введе? Якщо міркувати аналітично, виходячи з того, що Путін просить у НАТО, у Байдена, це свідомо "ні". Путін і оточення ж розуміють, що такого не могло б бути в принципі. Це провокація. Що він хоче наторгувати, — велике питання", — сказав Пугачов.

"За моїми відчуттями, Путін готовий увійти в Україну, — продовжив він. — Неважливо, як це буде, через Луганськ, через Крим… Ми всі бачили ці карти, просто треба розуміти, що 120 тисяч військовослужбовців біля кордонів України, — це вся боєздатна армія Росії, іншої не існує. Якщо зі східного округу і звідусіль підтягнули, і це тривало протягом року, то щось має статися".

Пугачов вважає, що Путін почувається "дуже бадьоро", репетиційні чи економічні втрати не викликають у нього побоювань, і він навряд чи замислюється про труни, які потім поїдуть назад до Росії.

"Питання, що має таке відбутися (щоб війська РФ таки увійшли до України, — авт.)", — резюмує колишній радник Путіна.

Відео заяви Пугачова про вторгнення Росії до України

Сергій Пугачов у 1990-х входив у близьке коло першого президента РФ Бориса Єльцина, у 2001-2011 роках був членом Ради Федерації РФ і близьким другом Путіна, крім державної діяльності займався інвестиціями та банківською справою. 2012 року він відмовився від громадянства Росії, а з 2014-го ховається від розшуку у Франції.

Молодий Володимир Путін та Сергій Пугачов
Молоді Путін та Пугачов

Як повідомляв "Телеграф", все частіше останнім часом говорять про можливе вторгнення Росії в Україну, — за різними даними, біля кордонів зосереджено вже близько 120 тисяч військових РФ і багато військової техніки.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний говорив, що за короткий термін військо агресора може розростись майже до мільйона людей.