Є інший план: журналіст оцінив загрозу реального вторгнення РФ до України

Читать на русском
Автор
1619
Чи відбудеться вторгнення РФ в Україну?
Чи відбудеться вторгнення РФ в Україну?. Фото https://static.nv.ua/

Бутусов переконаний, що втихомирити агресора на 8 році війни вже неможливо

В Україні продовжують посилено обговорювати тему ймовірного вторгнення Росії на території української держави, тим більше, що ця інформація постійно підігрівається новими відомостями щодо планів російського президента. Натомість керівництво України, зокрема глава держави Володимир Зеленський, закликає населення не панікувати та, що б не сталося, зберігати спокій.

Своїми думками щодо вторгнення РФ в Україну під час спілкування з кореспондентом "Телеграфу" поділився відомий журналіст та редактор видання "Цензор.нет" Юрій Бутусов.

За його словами, вторгнення російської сторони на українські території є справою не з легких, що сама РФ чітко розуміє, бо якби ні — давно вже на це наважилася б. Ще у далекому 2014 році російські бойовики не полишали спроби окупувати Україну повністю, проте було багато речей, які їх зупинили. Першочергово — це потужний опір українців.

Зараз складається подібна ситуація. Путін чітко усвідомлює, що в разі повномасштабного вторгнення отримає запеклий опір та зазнає великих втрат. Тож вплутуватися у повноцінну війну не ризикує, роблячи при цьому ставки на агресію та систематично намагаючись тиснути на українську сторону, аби ми, своєю чергою, просто відмовилися від опору.

Бутусов переконаний, що РФ й надалі реалізовуватиме свої плани з повернення України "у свою орбіту". А українська держава тим часом буде оборонятися. Процес, скоріше за все, буде тривалим.

Зараз Росія має кілька сценаріїв, за якими мріяла б діяти. Одним з них є локальний бойовий процес на деяких ділянках фронту на Донбасі. Ймовірно вона завдаватиме ударів, розгортатиме терористичні акти. У ці часи українська влада зобов'язана в повному обсязі мобілізувати суспільство та вкладати ресурси у підвищення боєздатності української армії.

Детальніше ознайомитися з позицією журналіста можна у матеріалі "Телеграфу":"Путін потрапив у пастку з Україною, але хоче вийти із ситуації з переможним виглядом, — Юрій Бутусов."

Також нагадаємо, що на думку російських журналістів Путін здатен розв'язати повномасштабну війну з Україною лише "чужими руками". При цьому політичні експерти переконані, що російський президент "йде шляхом Гітлера", але його дії завершаться для РФ трагічними наслідками.