Ще одна кібератака на Україну: стало відомо, що відбувається

Читать на русском
Автор
1432
Невідомі хакери атакували провідні українські урядові портали
Невідомі хакери атакували провідні українські урядові портали. Фото Економічна правда

Декілька сайтів вже відновили свою роботу

У середу, 23 лютого, кілька провідних українських інтернет-порталів зазнали ще однієї хакерської атаки: не працювали сайти Верховної Ради України, Кабінету міністрів, Служби безпеки України та Міністерства оборони.

Як у своєму Тelegram-каналі повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, масова DDoS-атака на українську державу стартувала приблизно о 16:00 годині.

Перебої в роботі були зафіксовані у низці банківських установ, окрім того, спостерігалися проблеми із доступом до інтернет-порталів Верховної Ради, Кабміну та МЗС, зумовлені перемиканням трафіку на іншого провайдера задля мінімізації шкоди від кібератаки. Також зазначається, що деякі з них, зокрема офіційний сайт Верховної Ради, вже відновили свою роботу.

Окрім того, відомо, що портал та мобільний застосунок "Дія" успішно подолали DDoS-атаку та продовжили стабільно працювати.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як у січні невідомі хакери влаштували масштабну атаку на кілька українських урядових сайтів, до списку яких увійшли "Дія", Міносвіти, Державна служба з надзвичайних ситуацій, Міністерство закордонних справ та інші.