Сирійські найманці вже не дуже хочуть їхати в Україну: подробиці від розвідки

Читать на русском
Автор
7600
Сирійські бойовики вдаються до самокалічення, аби не їхати воювати на боці рф
Сирійські бойовики вдаються до самокалічення, аби не їхати воювати на боці рф. Фото https://korrespondent.net

Розвідка дізналася, що десятки сирійських найманців повернулися з України з пораненнями і тепер відмовляються допомагати росії

Найманці з Сирії, яких росія хоче залучити до участі в війні проти України, можуть стати на бік окупанта заради подальшого дезертирства і нелегальної міграції до ЄС. Як передає "Телеграф", про це інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

За даними ГУР, командуванню російської воєнної бази Хмеймім наказано щодня відправляти до України близько 300 бойовиків. Так, у вівторок, 15 березня, звідти до рф направили 150 сирійських найманців, які будуть воювати проти України.

Чому росії не виграти війну проти України?

Також є дані, що в найближчі дні планується відправка з Сирії до росії та білорусі озброєння, військової техніки, яку будуть використовувати окупанти.

Зазначається, що президент Сирії Башар аль-Асад хоче надіслати 40 000 бойовиків, які долучаться до російських загарбників.

Як інформує розвідка, сирійських найманцям кажуть, що ті в Україні будуть мати лише поліцейські обов’язки, мовляв, слідкуватимуть за порядком в окупованих населених пунктах. Однак спливла інформація, що насправді бойовикам доведеться безпосередньо брати участь в бойових діях проти українських військових. Ця новина, зазначають в ГУР, значно знизила "бойовий дух" іноземців.

Більше того, відомо, що днями до Хмейміма з росії приїхали більше трьох десятків бойовиків із пораненнями, які отримали в боях проти української армії. Подія призвела до того, що сирійці почали відмовлятися від участі у бойових діях. Розвідка повідомляє, що зафіксовано випадки самокаліцтва. Крім того, деякі з сирійських бойовиків зголошуються на відправлення до рф чи білорусі лише для того, щоби в майбутньому дезертувати і нелегально мігрувати до країн ЄС.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що путін вербує до війни проти України кадирівців, сирійців і представників усіляких ПВК. Таким чином росія намагається перегрупувати свою армію, яка втратила у загарбницьких боях вже більше 12 тисяч військових.