Війна з росією: Зеленський сказав, що думає про роль Китаю

Читать на русском
Автор
1375
Президент Зеленський поспілкувався із представниками світової еліти
Президент Зеленський поспілкувався із представниками світової еліти

Пекін поки що тримає нейтралітет

Українського президента Володимира Зеленського загалом влаштовує та позиція, яку Китай зайняв щодо російсько-української війни. Про це він розповів під час дискусії за сніданком на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

Деталі повідомляє "Телеграф".

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

За словами Зеленського, поки що Китай осторонь нинішнього військового конфлікту між Росією та Україною. При цьому українську владу подібне частково влаштовує.

"Це краще, ніж допомога російської федерації, у будь-якому разі, — наголосив президент. — І я вірю, що за спиною Китай не вестиме іншу політику".

Разом з цим український лідер заявив, що не бачить з боку Пекіна будь-яких кроків назустріч росії або якихось очевидних рішень проти України. Проте й підтримки Києву китайський народ сьогодні особливо не виявляє. Тим часом від нашого суспільства, за словами Зеленського, вже є запит на таку допомогу, адже історія співробітництва між нашими країнами вельми хороша і продуктивна.

"Думаю, чогось Китаю не вистачає. Можливо, продовження стосунків із США чи чогось подібного", — припустив Володимир Зеленський.

Виступ президента України на сніданку у Давосі розпочинається в районі 44-ї хвилини.

Також "Телеграф" писав про те, що Володимир Зеленський назвав у Давосі найсильнішою українською зброєю. Спойлер — це не озброєння, отримане від західних партнерів.