"Не можемо залишитися осторонь": Китай заговорив про важливу проблему України

Читать на русском
Автор
8178
Українське зерно намагаються вивозити суходолом
Українське зерно намагаються вивозити суходолом. Фото korrespondent.net

Китай висловився за рішення гуманітарного перебою

Світова продовольча криза, спровокована нападом росії на Україну, привернула несподіваних прихильників — на підтримку створення "зеленого коридору" для українського зерна висловився Китай.

Як повідомляє CGTN, під час відеозустрічі міністра закордонних справ Китаю Ван І з головою МЗС Німеччини Анналеною Бербок, представник східної країни висловився про припинення вогню для можливості безпечно експортувати зерно з України.

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

Китайський представник зазначив, що цьому має сприяти міжнародне співтовариство і країна не може стояти осторонь під час вирішення проблем, які прикували особливу увагу світу.

Раніше про створення безпечного експортного коридору для українських зернових уже висловлювалися у Британії. Військову підтримку міг би забезпечити флот Сполученого королівства, а також надання Україні зброї проти кораблів рф.

Українське зерно, яке могло б допомогти впоратися з наближенням голоду в частині країн світу, заблоковане в українських портах — росія контролює частину акваторії Чорного моря. При цьому із окупованого Криму не гребує вивозити зерно, відібране у фермерів на захоплених територіях.

Було опубліковано знімки двох багатотоннажних кораблів при завантаженні зерном, для одного з них це вже не перше вивезення продовольства з України.

Раніше "Телеграф" писав, що окупанти женуть зерно на Крим, не ховаючись, прямо через захоплений Мелітополь. Але війна може спровокувати не лише втрату зернових, а й нестачу іншого важливого продукту для хлібосольних українців.