Китай відповів на претензії Заходу щодо слабкого тиску на росію: що важливо знати Україні

Читать на русском
Автор
7945
Китай засуджує агресії Росії, але загалом тримає нейтралітет щодо війни
Китай засуджує агресії Росії, але загалом тримає нейтралітет щодо війни

Євросоюз хоче, щоб дії Пекіна щодо стримування Росії були більш активними

У п’ятницю, 1 квітня, Китай офіційно заявив, що він усіма силами наближатиме повернення миру в Україну, однак робитиме це на власних умовах. Таким чином у Пекіні сигналізують Євросоюзу, що не приймають тиску в плані необхідності посилити позиції щодо Росії через війну, яка триває вже більше місяця.

Подробиці повідомляє Reuters, передає "Телеграф".

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Прем’єр-міністр КНР Лі Кецян під час віртуального саміту з лідерами країн Євросоюзу заявив, що їхня країна хоче, аби в Україні припинилися військові дії. Проте докладатиме зусиль для цього "по-своєму". Також у Китаї закликали Євросоюз ставитися до Китаю "незалежно", натякнувши на глибоку співпрацю Європи та США.

За словами голови Європейської ради Шарля Мішеля, Китай має допомогти припинити війну в Україні та не заплющувати очі на те, як росія порушує міжнародне право. Будь-які спроби обійти санкції, а також допомогу Росії стануть лише продовженням бойових дій, запевняють у Європі.

Нагадаємо, раніше були відомості, що Москва офіційно зверталася до уряду КНР за допомогою, у тому числі військовою. Це нібито сталося після того, як більшість європейських та американських санкцій швидко перекрили доступ до постійного збагачення для російських чиновників.

При цьому в Пекіні спростовують подібні звернення. До того ж, китайці запевняють: вони всіляко виступають за мир в Україні, тож не хотіли б допустити ще більшої ескалації.

І хоча офіційно Китай не обмежував росію в плані поставок або інших санкцій, окремі компанії все ж таки почали побоюватися переправляти свої товари через Росії або Білорусь. Тепер вони планують користуватися морськими шляхами, незважаючи на те, що це трохи більше й витратніше.