"Пекло на землі": в ООН оцінили реальні наслідки війни в Україні

Читать на русском
Автор
6175
Українське зерно потрібне багатьом країнам світу, але його краде росія
Українське зерно потрібне багатьом країнам світу, але його краде росія

Дипломати почали серйозно турбуватися через події в Україні

Якщо росія не припинить красти українське зерно, вивозячи його до країн Близького Сходу, і не закінчить безглузду війну в Україні, світові загрожує безліч проблем. Серед них — масові заворушення та протести, а також різне насильство на політичному ґрунті через подорожчання продуктів та голоду.

За словами директора Всесвітньої продовольчої програми ООН Девіда Бізлі, це переважно стосуватиметься держав, що безпосередньо залежать від експорту пшениці з України. Також, ймовірно, проблеми будуть спостерігатися і в країнах, які співпрацюють з росією, пише The Guardian.

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

Бізлі наголосив, що російсько-українській війні передувала ще одна продовольча криза. Він був пов’язаний із коронавірусом, а також підвищенням вартості палива.

"Тоді ми думали, що гірше вже бути не може, але ця війна є руйнівною", — зазначив він.

За його словами, масові заворушення вже розпочинаються в Перу, Пакистані, Тунісі, на Шрі-Ланці. Також така можливість є і в деяких африканських державах. Бізлі переконаний, що на Землі почнеться справжнє пекло, якщо найближчим часом українські порти з продовольством не розблокують.

"Найкраще, що ми можемо зробити прямо зараз, — це покласти край цій чортовій війні росії в Україні та відкрити порт", — стверджує представник ООН.

Слід зазначити, що Україна є постачальником 9% світового врожаю пшениці, а також виробляє 42% запасів олії планети.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про позицію США щодо блокування зерна в українських портах. На думку іноземних чиновників, таким чином диктатор путін хоче мати ще одну нагоду для шантажу Києва та Заходу.