путіну не потрібна земля: Ющенко назвав справжню мету росії в Україні

Читать на русском
Автор
52940
Віктор Ющенко каже, що жоден президент України не проходив свій термін без проблем із росією
Віктор Ющенко каже, що жоден президент України не проходив свій термін без проблем із росією. Фото Телеграф

Очільник Кремля має особисті види на Україну, адже вона для нього є проєктом "Антиросія"

Російський диктатор володимир путін має чіткі причини, з яких регулярно заводить свою армію на територію чужих країн. Головна причина полягає не в бажанні розширювати росію, до чого вже почали готуватися деякі кремлівські політики, а в необхідності підтримувати свій президентський рейтинг.

Таку думку в інтерв’ю "Телеграфу" висловив третій президент Віктор Ющенко. За словами колишнього політика, російський лідер не має талантів ні в економіці, ні в питаннях безпеки країни, проте простих росіян потрібно чимось "задовольняти", щоб вони й надалі продовжували голосувати за "царя".

Ющенко переконаний, що таким важелем управління для путіна давно стало створення надуманих зовнішніх загроз. Україна ж стала на його шляху як справжній проєкт "Антиросія" — з любов’ю до свободи та демократії.

"Найбільше, чого за всіх часів боявся путін і сьогодні особливо, — український приклад. Це ж фільм про його смерть. Демократія і свобода, якщо вони прийдуть у росію, — це буде останній день існування політичного режиму путіну", — пояснює Віктор Ющенко.

За словами третього президента, окупація Кримського півострова допомогла путіну переобратись на черговий термін. Такі самі дії Кремль здійснював і під час Другої чеченської війни, і в ситуації з Сирією та Лівією. Нинішня повномасштабна війна з Україною — чергове бажання росії продемонструвати "всюдисущість" своєї армії, яка нібито володіє зброєю, "яка не має аналогів у світі".

"Зараз ми бачимо, що це за армія. Для нього [путіна] є місія одна — це знищити Україну, знищити націю, знищити державу. Тому що він вважає, що це проєкт "Антиросія". Це так і є. Це проєкт "Антиросія". Адже чим довше Україна матиме досвід у демократії та свободі, тим менше шансів залишається в імперської росії", — говорить експолітик.

Також Ющенко вважає, що своїми спробами відбирати чужі території путін намагається розвалити існуючий світовий порядок, який орієнтується переважно на західні цінності. Мета цього — проникнути росії скрізь, де тільки можна, і "запустити метастази розпаду світового порядку".

"Адже велич росії може бути продемонстрована тільки на чиїхось руїнах", — підсумував третій президент.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи є, на думку західних політиків, якісь зміни у політиці путіна щодо тимчасово окупованих територій України.

Також "Телеграф" писав, чому, найімовірніше, спокійно відбити Херсон не вдасться. Спойлер — це місто дуже важливе для Кремля.