В Ізраїлі рекордна явка на вибори: голосують за новий парламент

Читать на русском
Автор
711
Ізраїльтяни були дуже активні під час народного волевиявлення
Ізраїльтяни були дуже активні під час народного волевиявлення. Фото dw.com

Лідерство серйозно закріпилося за партією екс-прем’єра Біньяміна Нетаньяху

В Ізраїлі, який Україна все ще намагається схилити до надання військової допомоги, напередодні пройшли дострокові вибори до парламенту. Бажаючі віддати свій голос за обраного кандидата були досить активні — вперше з 2015 року кількість людей, які прийшли на дільниці, встановила рекорд. Так, явка на виборах становила 71,3%.

Про це повідомляє ЦВК Ізраїлю, передає "Телеграф". Підрахунок голосів все ще триває, але лідер виборних перегонів уже явно вималювався — ним є колишній прем’єр Біньямін Нетаньяху, який очолює праву партію "Лікуд". За попередніми підрахунками, представникам цієї політичної сили може дістатися 62 мандатів у парламенті. Їхня загальна кількість, до речі, всього 120.

Зазначимо, що всього на виборні дільниці прийшло майже 5 млн. осіб. Така кількість охочих проголосувати є найбільшою з 2015 року.

Крім Нетаньяху, багато шанувальників має і нинішній глава уряду — Яїр Лапід. За даними опрацьованих протоколів на 6 ранку 2 листопада, свій голос за його політичну силу віддали 17,56% ізраїльтян.

Зазначимо, що вибори до Кнесету, що відбулися 1 листопада, стали вже п’ятими для мешканців Ізраїлю за останні три з половиною роки.

Нагадаємо, що напередодні також відбулося голосування країн ООН щодо нерозповсюдження ядерної зброї. До речі, Україна проголосувала не так, як хотілося б Ізраїлю. Як відомо, офіційний Єрусалим вважається одним із учасників т.зв. "ядерного клубу" на Близькому Сході