Суд у Гаазі видав ордер на арешт путіна

Читать на русском
Автор
3513
володимира путіна можуть заарештувати у будь-якій країні світу Новина оновлена 18 березня 2023, 05:05
володимира путіна можуть заарештувати у будь-якій країні світу. Фото Відкриті джерела

Міжнародний суд підозрює російського президента та його пособницю у скоєнні військового злочину

Міжнародний суд у Гаазі видав ордер на арешт володимира путіна. Разом із російським президентом орден на арешт був виданий на ім'я "уповноваженої з прав дитини" Марії Львової-Бєлової. Саме вона була відповідальною за депортацію дітей із окупованих територій України.

Про це у п’ятницю, 17 березня, повідомляє ВВС. Документ видала Палата досудового провадження II Міжнародного кримінального суду.

"Сьогодні, 17 березня 2023 року, Друга палата досудового розгляду Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт двох персон у контексті ситуації в Україні: пана володимира володимировича путіна та пані Марії Олексіївни Львової-Бєлової", — йдеться у прес-релізі МКС.

Зазначається, що російський президент разом із "уповноваженою з прав дитини" підозрюються у примусовій депортації українських дітей на територію росії. Раніше ми розповідали про те, що дітям брешуть, що вони більше не потрібні своїм батькам. Спеціально для викрадення українських дітей у росії переписали законодавство, спростивши їм видачу паспортів, та створили так звані літні табори з "патріотичним вихованням".

Як повідомляє The Guardian, судді попереднього слідства визнали, що є "достатньо підстав вважати, що підозрюваний відповідальний за військовий злочин, а саме незаконну депортацію населення з тимчасово окупованих регіонів України на територію росії". Такі дії завдали шкоди українським дітям. Спочатку судді хотіли видати секретні ордени на арешт, але пізніше вирішили, що їхнє оприлюднення запобігатиме скоєнню можливих злочинів надалі.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що 13 березня у Міжнародному суді заявили про порушення двох кримінальних справ проти росії. У рф не приховували свою програму з вивезення дітей з України та підносили її як гуманітарну місію із захисту осиротілих чи покинутих українських дітей.