Частина бензину подорожчала, але дизель знизився в ціні: актуальні ціни на пальне в Україні

Читать на русском
Автор
9650
Заправитися в Україні все ще є дуже проблемною справою
Заправитися в Україні все ще є дуже проблемною справою. Фото Відкриті джерела

Деякі цінові гойдалки на паливному ринку все ж таки спостерігаються

Не встигли українські водії натішитися значним зниженням середньої вартості бензину марки А-92, як у четвер, 23 червня, він знову подорожчав. При цьому його середній цінник у країні "підріс" одразу на 89 копійок — до 50,56 грн за літр.

Про це свідчать дані ресурсу Мінфін, який за допомогою Консалтингової групи А-95 відстежує зміни на ринку палива в Україні. При цьому інші види бензину, а також газ і дизель трохи просіли в ціні, що не так згубно для гаманця автолюбителя.

Актуально, свіжо, важливо – читайте наш Telegram

Бензин А-95!преміум залишився незмінним у ціні від учорашнього дня. За нього все ще загалом просять 52,32 грн/літр. Натомість газ "скинув" одразу 14 копійок — до 41,79 грн/літр. Подешевшав і дизель – на 11 копійок. Наразі водії можуть заправитися цим видом палива за 56,45 грн. Вартість бензину марки А-95 на ранок 23 червня дорівнювала 50,69 грн/літр.

Ціни на бензин в Україні 23 червня
Ціни на бензин в Україні 23 червня

Цікаво, що сайт "Авто-РІА", який також збирає дані з усіх АЗС країни, свідчить про зниження вартості на все паливо в Україні. Навіть бензин А-92, за інформацією порталу, начебто скинув у ціні 63 копійки та коштує 49.66. Ймовірно, це може бути пов’язано із затримкою у надходженні актуальних цін із різних регіонів країни.

Більше деталей можна дізнатися в інфографіці нижче, де представлені дані щодо конкретних АЗС:

Цены на бензин в Украине 23 июня
Актуальні ціни на бензин в Україні 23 червня

Варто зазначити, що багато запасливих водіїв вирішують заощадити і намагаються робити запаси бензину. "Телеграф" розповідав, яку небезпеку в собі може приховувати використання "старого" палива і скільки воно взагалі може зберігатися.