Напередодні зими українці завзято цікавляться обігрівальною технікою: що шукають найчастіше

Читать на русском
Автор
6045
Українці скуповують техніку для обігріву
Українці скуповують техніку для обігріву. Фото Відкриті джерела

України стали цікавитися покупкою обігрівальної техніки втричі частіше, що спричинило зростання цін

Жителів багатьох українських міст уже попередили про можливість відсутності тепла у їхніх житлових будинках, про це заявили навіть киянам. У результаті українці стали частіше вимагати купівлю обладнання для обігріву через Інтернет.

Так, як повідомили "Телеграфу" в Olx.Україна, кількість запитів на купівлю обігрівача в липні зросла вчетверо — 36 462 разів, на третину — до 18 103 разів, зросла кількість запитів на купівлю бойлера, і з 44 до 95 зросла кількість запитів на покупку котла.

Загалом інтерес до обігрівальної техніки в липні зріс майже втричі – з 23,3 до 66,1 тисяч запитів.

Крім того, українці активно цікавляться термомодернізацією свого житла, тому послуги з утеплення фасадів та стін, а також монтажу опалення у липні шукали на 44% частіше ніж у червні – 9,3 тис. та 6,5 тис. разів відповідно. Зокрема, утепленням цікавилися вже на 45% частіше, ніж у червні, а встановленням опалення на 37%.

При цьому, як підкреслили в Olx.Україна, зростання попиту в липні не позначилося на кількості пропозицій таких товарів та цін на них. При цьому вже в серпні ажіотаж позначився як на кількості оголошень про продаж техніки, так і її ціну.

Як змінилися попит та ціни на обігрівальну техніку

Так, пропозицій товарів, окрім бойлерів, поменшало. При цьому середня вартість зросла. Більш за все підвищилася вартість котлів — приблизно на 1 000 грн. на найдорожчі варіанти, а також конвекторів — трохи більше, на 700 грн. Причиною зростання цін, окрім підвищеного попиту, серед покупців може бути курс іноземних валют, адже більшість техніки та український ринок потрапляють із-за кордону.

Як повідомляв "Телеграф", є як мінімум 5 способів забезпечити себе теплом у разі проблем із природним газом.