Продаж "Житомирських Мальдів" перевірять на предмет конфлікту інтересів

Читать на русском
Автор
855
Так виглядає кар’єр Кварц із висоти Новина оновлена 02 червня 2023, 16:09
Так виглядає кар’єр Кварц із висоти. Фото Відкриті джерела

Окрім Телеграфа увагу до угоди виявили у НАЗК України

Національне агентство з протидії корупції веде перевірку аукціону з продажу унікального Дружбовського кар’єру нерудних корисних копалин "Кварц", що пройшов 17 березня в Житомирській області.

Про це "Телеграф" дізнався з відповіді на свій запит щодо можливого конфлікту інтересів директора ДП "Український інститут сільськогосподарських аерофотогеодезичних досліджень" Дмитра Коваля, який виявився співвласником ТОВ "Імуногенетика".

Кар’єр, який міг би стати привабливим туристичним об’єктом через красу та унікальний бірюзовий колір води, було продано "Імуногенетика" всього за 2,8 млн грн.

Як пояснили у своїй відповіді на запит "Телеграфа" у Національному агентстві запобігання корупції (НАЗК), пояснили, що директори держпідприємств, згідно зі статтею 25 Закону України "Про запобігання корупції", мають право бути керівниками інших суб’єктів господарювання.

У той же час Департамент моніторингу та контролю НАЗК саме зараз проводить перевірку дій ФДМУ та Дмитра Коваля при продажі Дружбовського кар’єру на предмет можливої наявності конфлікту інтересів при даній угоді.

Як писав раніше "Телеграф", аукціон з продажу Дружбовського кар’єру "Кварц" залишив по собі чимало запитань. Наприклад, чи не був конфлікт інтересів у Дмитра Коваля, який працює на підприємстві ФДМУ і як бізнесмен перемагає на аукціоні організованому Фондом держмайна.