Які країни Євросоюзу перед святами закрили кордони для українців

Читать на русском
Автор
3034
Поки що список закритих країн невеликий Новина оновлена 16 грудня 2021, 16:25
Поки що список закритих країн невеликий. Фото ziare.com

Через епідеміологічну обстановку з COVID-19 деякі країни не пускають туристів з України

Ситуація з коронавірусом в Україні призвела до того, що Європейський Союз виключив нашу країну із "зеленого списку". І хоча багато країн не посилили правила в’їзду після цих рекомендацій, у деякі держави українцям так просто не потрапити. Крім того, до нового закриття кордонів призвело поширення штаму коронавірусу "Омікрон".

Телеграф з’ясував, які країни Євросоюзу закриті для туристів з України.

Інформація оновлюється!

За даними Міністерства закордонних справ України станом на 16 грудня, українцям заборонено в’їжджати до трьох країн-учасниць ЄС.

Болгарія

З 1 грудня 2021 року по 31 березня 2022 року Україна внесена до "червоної зони". Це означає, що проїхати можуть тільки ті, хто має статус постійного та довгострокового проживання, а також їхні члени сімей. Потрібно пред’явити цифровий COVID-сертифікат ЄС про вакцинацію або документ про перенесення хвороби та негативний тест (терміном за 72 години до в’їзду).

Мальта

З 21 жовтня Україну внесли до "темно-червоного списку" — в’їзд із таких країн із туристичною метою заборонено.

Для перетину кордону необхідно отримати спеціальний дозвіл служб охорони здоров’я Мальти, який видається у виняткових обставинах (сімейних або у разі повернення до країни резидента). При цьому слідує:

  • надати довідку з негативним результатом ПЛР-тесту на Covid-19, зробленого не більше ніж за 72 години до в’їзду,
  • пройти 14-денний карантин

Італія

Із 16 грудня Італія внесла Україну в зону Е-країн, тобто перетин кордону з туристичною метою забороняється. Обмеження діятимуть до 31 січня 2022 року.

Винятком є власники посвідки на проживання в Італії, або ті, хто в’їжджає за підтвердженими мотивами роботи, навчання, лікування чи абсолютної необхідності. При в’їзді будуть необхідні онлайн-форма Passenger Locator Form і довідка про негативний тест. А ще доведеться пройти десятиденну самоізоляцію.

В'їзд в країни ЄС для туристів з України
Інфографіка "Телеграф". Автор: Т. Гулєватая

Як повідомляв "Телеграф", більшість країн ЄС все ж таки раді впустити українців. Деякі вимагають обов’язкову вакцинацію або негативний тест, але тоді потрібно пройти самоізоляцію. Зі списком країн, відкритих для України, та всіма обмеженнями можна ознайомитись за посиланням.